Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Патријарх Иринеј посетио Суботицу

28.04.2017.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан састао се данас, у свом кабинету у Градској кући, са Његовом светости патријархом српским Иринејом. Састанку је присуствовао др Слободан Пушкар, в. д. директора суботичке Опште болнице.

11000_2.jpg 

Изражавајући задовољство због прве званичне посете патријарха Иринеја нашем граду, градоначелник Лабан је изјавио да Суботица средина у којој у међусобном поштовању живе представници више од двадесет нација и да је то велико богатство овог града које може да послужи као пример, не само за нашу земљу него и за целу Европу.

– Суботичка локална самоуправа подједнако помаже све цркве и верске заједнице у нашем граду, са свима има добру сарадњу и на то смо јако поносни. Разговарали смо, такође, и о потенцијалима нашег града, са оним што тренутно радимо и плановима за будућност. Мислим да ћемо, уз благослов нашег патријарха, успети да реализујемо те задатке – нагласио је Богдан Лабан.

Патријарх Иринеј је истакао да je Суботица диван град, да велики број нација који овде живи није никаква мана нити недостатак него богатство народа који живе са разним културама и наслеђем и да му је драго што чује да овде влада савршен заједнички живот тих нација.

11000_3.jpg

– Тако и треба да буде јер смо, на крају крајева, сви хришћани, морамо да живимо јеванђељски и по ономе како је рекао један српски песник – 'Брат је мио ма које вере био'. Драго ми је што се то овде створило као живот, као реалност, и што би било добро да буде у читавој нашој заједници. Добро је кад нико не страда и не пати због тога што носи име некога народа и што припада некој вери која није у пуној заједници. Желим Суботици много успеха, а градоначелнику да данас и у будућности води овај град на најбољи начин и на задовољство свих оних који живе овде, и Срба и Мађара и свих других, јер је то наш идеал хришћанства - поручио је патријарх Иринеј.

После састанка у Градској кући, градоначелник Лабан, Његова светост патријарх српски Иринеј и Слободан Пушкар посетили су Општу болницу у Суботици, где су обишли Одељење пулмологије.

11000_4.jpg