Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржана 9. седница Скупштине града

27.04.2017.

На 9. седници Скупштине града Суботице донета је Одлука о изради Плана детаљне регулације за радну зону у насељу Мишићево, Одлука о доношењу Измене плана детаљне регулације за санацију и рекултивацију градске депоније и изградњу постројења за управљање отпадом у Суботици на локацији МЗ „Александрово“ и Одлука о доношењу Плана детаљне регулације за део радне зоне „Зорка“ североисточно од улице Едвина Здовца. Одборници су донели и Одлуку о додели признања „Др Ференц Бодрогвари“, као и Одлуку о успостављању сарадње између градова Суботице и Бања Луке.

11001_1.jpg 

Планом детаљне регулације за део радне зоне „Зорка“ североисточно од улице Едвина Здовца омогућије се: стварање планског основа за уређење изградњу производних и комплекса мале привреде на делу радне зоне “Зорка”; утврђивање површина за јавне намене у циљу формирања одговарајуће јавне инфраструктурне и саобраћајне мреже ради обезбеђења приступа планираним радним комплексима унутар радне зоне; стварање урбанистичког континуитета између простора који су претходно обрађени урбанистичким плановима; унапређење привредних делатности, којима се уједно плански подржава и подстиче урбо-економски развој ужег и ширег градског подручја, обезбеђује рационалније кориштење грађевинског земљишта и изграђене инфраструктурне мреже. Укупна површина простора унутар границе обухвата Плана износи 29 хектара.

На Скупштини је одлучено да за истакнуто дело и запажена остварења у 2016. години признање „Др Ференц Бодрогвари“ добију Игор Халасевић (грађевински техничар), Лаура Козма (визуелни уметник) и Ема Пешти (визуелни уметник).

Признање „Др Ференц Бодрогвари“ додељује се истакнутим културним ствараоцима (не старијим од 40 година) у области књижевности, ликовне, музичке, позоришне и филмске уметности који су својим делима и чињењима допринели развоју културног живота града, или дали допринос на пољу културе у земљи и иностранству, узимајући у обзир запажена остварења у претходној календарској години.

Диплому и плакету признања „Др Ференц Бодрогвари“ додељује председник Скупштине града Суботице, 22. јуна 2017. године, на дан рођења др Ференца Бодрогварија.

Одборници су донели и одлуке о – изменама Одлуке о Градској управи града Суботице; образовању Службе за интерну ревизију града Суботице; укидању Буџетског фонда за подстицање развоја талентованих спортиста града Суботице; престанку рада Стамбено-кредитног пронаталитетног фонда града Суботице; изменама и допунама Одлуке о оснивању Фондације за помоћ при лечењу тешко оболеле деце и омладине и изменама и допунама Одлуке о оснивању Буџетског фонда за подстицање развоја младих талената града Суботице.

Донето је и решење о давању мишљења о оправданости проширења подручја Слободне зоне „Суботица“, у Суботици, решење да се за вршиоца дужности директора установе културе АРТ Биоскоп „Александар Лифка“ Суботица именује Гордана Губеринић и решење да се за директора установе Градски музеј Суботица именује Иштван Хуло, који је ту функцију обављао и у претходном четворогодишњем мандату.

Међу 34 усвојене тачке, колико их је укупно и било на дневном реду 9. седнице Скупштине града, усвојен је и Извештај о раду Градског правобранилаштва града Суботице за 2016. годину, као и Годишњи извештај Заштитника грађана града Суботице.

Одборници су данас, први пут у историји Скупштине града Суботице, почели да користе службене таблет уређаје да би, како је раније речено, лакше пратили рад седнице. За набавку 70 таблета и 14 нотбука из градског буџета издвојено је око 2,2 милиона динара са ПДВ.