Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Првомајски уранак на Палићу

01.05.2017.

Првомајски уранак на Палићу организује се по 34. пут, а традиционална манифестација поводом Међународног празника рада, Првог маја, ове године траје четири дана, од 29. априла до 2. маја. Организатори Првомајског уранка очекују да ће Палић, једну од најпознатијих туристичких дестинација у Републици Србији, током првомајских празника посетити око 30.000 гостију из наше земље и иностранства.

11002_1.jpg 

Директор предузећа „Парк Палић“ д.о.о. Небојша Дарабош изјавио је, тим поводом, да је Првомајски уранак на Палићу дан када Палић прелази из зимске у летњу сезону и када постаје велики луна парк, базар рукотворина и ресторан под отвореним небом.

– Ове године имамо више од сто излагача и продаваца, организоване су културне и спортске манифестације и гости су веома задовољни. Сви смештајни капацитети на Палићу су попуњени – нагласио је Дарабош и додао да ће се веће инвестиције на Палићу реализовати и у другој половини 2017. године.

Заменик градоначелника Суботице, Тимеа Хорват, изразила је задовољство што је традиционални Првомајски уранак и ове године привукао на Палић велики број посетилаца из наше земље и иностранства.

11002_2.jpg

Она је истакла да верује да ће разноврсна понуда излагача на 34. Првомајском уранку, обогаћена бројним културним и спортским садржајима, допринети да се лепо проведу сви они који који су одлучили да за првомајске празнике дођу на Палић.

У сусрет великом празничном окупљању, предузеће „Парк Палић“ и ЈП „Палић-Лудаш“ побринули су се да парк засија  пуним сјајем, да клупе и пешачке стазе буду обновљене, да се уреде спортски терени.

У богатој понуди на Палићу током Првомајског уранка нашао се и штанд Рвачког савеза Србије на којем је промовисано рвање, Рвачки клуб Спартак и пре свега предстојеће Европско првенство за сениоре које ће се одржати у Новом Саду, од 2. до 7. маја 2017 године.

11002_3.jpg 

Промотер Првенства Европе био је наш суграђанин и олимпијски победник из Рија, Давор Штефанек, који, како је рекао, са великим оптимизмом очекује смотру најбољих рвача Старог континета.

Међународни празник рада, Први мај, обележава се данас широм света у знак сећања на дан када је 1886. године око 40.000 радника у Чикагу, тражећи боље услове живота, ступило у штрајк и обуставило рад.

11002_4.jpg