Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Посета делегације Суботице Сандвикену

17.05.2017.

Делегација Града Суботице, коју је предводио градоначелник Богдан Лабан, посетила је крајем протекле седмице град Сандвикен, у Шведској. Посета је реализована у оквиру агенде трогодишњег пројекта две локалне самоуправе и Писма о намерама између Суботице и Сандвикена.

11042_1.jpg 

Градоначелник Сандвикена, Петер Шенстром, и градоначелник Богдан Лабан разменили су искуства у изазовима управљања локалних администрација као сервису грађана и упоредили начин организовања јединица локалних самоуправа.

Решавање проблема незапослености, подршка предузетницима који послују у областима одрживе енергије, енергетске ефикасности као и иновативним технологијама у области екологије и заштите животне средине биле су теме којима су се бавили чланови наше делегације и домаћина.

Чланови делегације упознали су се са напорима, идејама и новим технологијама које подржава локална самоуправа у Шведској, а тичу се обновљивих извора енергије, енергетске ефикасности и заштите животне околине.

У сусрету са предузетницима, делегација Суботице упознала их је са привредним, културним и туристичким потенцијалима града као и могућностима пословања у Републици Србији.

Комуна Сандвикен прихватила је да буде град партнер на овогодишњем Међународном и регионалном „Сусајму“, који ће се у Суботици одржати у периоду од 1. до 3. јуна 2017. године. То је прилика да се наши предузетници и пословни субјекти директно упознају са предузетницима у Сандвикену и остваре реалну пословну сарадњу.

Средства за финансирање трогодишњег пројекта обезбедила је Шведска агенција за међународну сарадњу и развој (SIDA http://www.sida.se).

11042_2.jpg