Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из образовања

Почела 31. „Клинцијада“

22.05.2017.

У Хрватском културном центру „Буњевачко коло“ свечано је отворена тридесет прва „Клинцијада“. Чланица Градског већа задужена за образовање, Наташа Алексић, свечано је отворила манифестацију која је посвећена деци и њиховом стваралаштву. Свечаном отварању присуствовала је и Јасмина Стевановић, секретар Секретеријата за друштвене делатности.

11064_1.jpg

- Желим Вам да ова четири дана прођу уз смех и игру. Да  заједно са васпитачима и васпитачицама покажете сву своју креативност - рекла је, између осталог, Наташа Алексић.

Као и предходне три деценије, програм ће обележити разноврсни садржаји - од изложби посвећених ликовном и говорном стваралаштву, до занимљивих сценских наступа. Овогодишња, 31. „Клинцијада“ одржава се на три локације.

Током преподнева, у ХКЦ „Буњевачко коло“, у оквиру програма „Деца за децу“, наступиће око 1.200 малишана у ритмичким тачкама, народним играма, традиционалним дечјим играма, оркестрима и хоровима.

У поподневном програму, у истом простору, 22. маја, наступиће гости ове популарне манифестације,односно, малишани из приватних предшколских установа из нашег града, као и деца предшколског узраста из балетских и плесних клубова.

Најмасовнија, централна манифестација ће бити одржана у четвртак, 25. маја у  Хали спортова, са почетком од 16 часова, док ће у  Великој већници Градске куће 26. маја  бити одржан  IX меморијални концерт „Невзета Кадирић“, посвећен преминулој васпитачици, када ће наступити хорови и оркестри ПУ „Наша радост”.

11064_2.jpg