Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Амбулантно возило и опрема за Дом здравља

23.05.2017.

Председник Управног одбора Арбајтер Самаритер Бунд (АСБ) Баварска и члан парламента покрајине Баварске, Ханс Улрих Пфафман, уручио је данас Удружењу грађана Иницијатива за развој и сарадњу (ИДЦ) амбулантно возило и опрему за новоизграђену амбуланту у улици Евгенија Кумичића, у Суботици. Догађају су присуствовали менаџер града Суботице, Загорка Панић, и директор Дома здравља, др Мила Дујмић Богдановић. У име ИДЦ, донацију је примио извршни директор Миодраг Недељковић.

11070_1.jpg

Ханс Улрих Пфафман је, обраћајући се медијима, рекао да осећа да Суботица, као и цела Србија, припада Европској унији, односно Европи, и да АСБ Баварска жели да помогне овом региону да се повеже, посебно на пољу волонтерског рада. Он је нагласио да се у нашој средини осећа добродошлим и да је то добар мотив за даљу сарадњу.

Миодраг Недељковић је казао да возило, које им АСБ Баварска донира, ИДЦ ставља на располагање Дому здравља и да ће његово коришћење бити у првом реду у сврху бољег функционисања нове амбуланте, али и за остале потребе стандардног функционисања Службе хитне помоћи у Суботици.

– Сарадња са Суботицом и Домом здравља, која је почела као идеја настала као одговор на мигрантску кризу, развила се у неку врсту пријатељства, заједничког партнерског односа – истакао је Недељковић, и додао да му је драго што је удружење ИДЦ успело да повеже донаторе из Немачке са реалном ситуацијом и потребама које постоје овде на терену.

Загорка Панић је, у име градоначелника Богдана Лабана, градског менаџмента и своје име, изразила захвалност организацији АСБ и удружењу ИДЦ на донацији којом ће се, како је рекла, на задовољство грађана Суботице побољшати ниво здравствене услуге у граду.  

Град Суботица ће, подвукла је, помоћи да новоизграђена амбуланта у улици Евгенија Кумичића добије све потребне дозволе.

Мила Дујмић Богдановић је навела да Дом здравља тренутно на располагању има десет санитетских возила, да је реална потреба 15 нових и исправних возила и да је овом донацијом добијен - стерилизатор, два инхалатора, ЕКГ апарат, опрема за мерење притиска и све остало што је потребно за рад амбуланте.

Укупна вредност донације је око 30.000 евра.