Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести

Први Сајам социјалне заштите

27.05.2017.

– Људи не знају на шта све имају право, а врло често не знају ни где они могу да се ангажују, где могу да се укључе и помогну другима. Социјална заштита није једносмерна улица у којој очекујете помоћ. Услуге социјалне заштите су двосмерна улица у којој и ви можете да помогнете, да се волонтерски ангажујете и будете уз оне којима је помоћ потребна. Мерило успешности једног друштва је развој социјалне заштите, ако је она развијена можемо рећи да је и то друштво успешно – рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, отварајући први Сајам социјалне заштите у Суботици, који је окупио излагаче из свих крајева Војводине.

11082_1.jpg

На Сајму услуга социјалне заштите представило се више од 60 јавних и приватних установа у систему социјалне заштите, као и организација цивилног друштва. Посетиоци Сајма имали су прилику да се информишу о својим правима у овој области и врстама услуга које су им доступне, а у оквиру програма одржан је и стручни скуп „Развој услуга у заједници - заједнички пут у будућност“ и Базар здравља.

Међу излагачима биле су разне организације цивилног сектора попут фондације „Тијана Јурић“, „Ана и Владе Дивац”, затим центри за социјални ради из Суботице, Бачке Тополе и Малог Иђоша, Геронтолошки центар Суботица, Дом за старе из Кикинде, Црвени крст, Удружење мултипле склерозе „Мала Бачка“, Удружење „Дуга“ из Аде, Удружење „Заједно” и многи други.

Пре Суботице, овакви сајмови одржани су у Новом Саду и Нишу, а наредни ће бити у Крагујевцу.

11082_2.jpg