Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Затворен 11. Међународни и регионални „Сусајам 2017“

03.06.2017.

Доделом сајамских награда и признања затворен је 11. Међународни и регионални сајам – „Сусајам 2017“. Одлуком жирија, прва награда Сајма за најлепши штанд припала је општини Мали Иђош, две друге награде додељене су СЗР „Кујунџић”, из Суботице, и Туристичкој организацији града Зрењанина, док су две треће награде добили Мађарска национална трговачка кућа, из Мађарске, и Регионална привредна комора Колубарског и Мачванског управног округа.

 11097_1.jpg

Жири је доделио и три посебне награде, а добитници су: Локална самоуправа града Сандвикена (Шведска), Град Кишкунхалаш  (Мађарска) и Сеоско туристичко домаћинство „Банстолка“, из Банстола.

Специјалну награду, као шампион квалитета у категорији „кондиторски производи“ добила је „Happy Chocolates factory ZRT“, фабрика чоколаде из мађарског места Урија.

Сајамске награде и признања добитницима су уручили директорка ЈКП „Суботичке пијаце“, Илинка Вукоја, и Ласло Kараи, саветник у Регионалној привредној комори Севернобачког управног округа.

На „Сусајму 2017“ представило се око 200  излагача из Мађарске, Румуније, Хрватске, Црне Горе, Републике Српске, Шведске и Србије. Водећа тема Сајма била је туризам, а град-партнер Сандвикен, са којим град Суботица учествује у реализацији трогодишњег пројекта везаног за развој предузетништва, јачање демократских капацитета и учешће жена у политичком одлучивању.