Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из образовања

Суботички ђаци освојили десет медаља на такмичењу „ИНОВА“

05.06.2017.

У Основној школи „Иван Горан Ковачић” уручене су дипломе и медаље ученицима основних и средњих школа који су на Међународном такмичењу младих иноватора „ИНОВА 2017”, одржаном у Загребу, постигли завидне резултате. Ђаци из Суботице освојили су укупно десет одличја, и то: три златне, пет сребрних и две бронзане медаље.

 11102_1.jpg

Према оцени председника Савеза педагога техничке културе Града Загреба, Ивана Јурића, Суботичани су до сада остварили најбољи резултат.

Чланица Градског већа задужена за област образовања, Наташа Алексић, истакла је, тим поводом, да је ово леп пример и подстрек и другој деци да се укључе у ово такмичење. Она није крила одушевљене што међу награђеним такмичарима има и девојчица, што, како је рекла, говори о томе да техничко образовање није резервисано само за дечаке.

Учешће ученика из нашег града на такмичењу младих иноватора „ИНОВА“ плод је вишегодишње веома успешне сарадње између Друштва „Михајло Пупин“ из Суботице, суботичких основних и средњих школа и Загребачке заједнице техничке културе, из Загреба.

Ово је шеста година да суботички ученици учествују на Међународном такмичењу младих иноватора „ИНОВА“, једној од највећих изложби младих иноватора у Европи. Из Суботице је отишло укупно десет радова и сви су награђени.