Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Сарадња Града Суботице и Правног факултета за привреду и правосуђе у Новом Саду

21.06.2017.

Данас је, у Градској кући, закључен Протокол о пословној сарадњи између Града Суботице и Правног факултета за привреду и правосуђе у Новом Саду. Протокол о пословној сарадњи потписали су градоначелник Суботице, Богдан Лабан, и декан Правног факултета за привреду и правосуђе, проф. др Марко Царић.

11156_1.jpg

Циљ Протокола је повезивање образовања, науке, привреде и интензивирање примене научних достигнућа у пословању између Града и Факултета.

Протоколом се утврђују оквирни видови и услови пословне сарадње уз уважавање обостраних пословних интереса заснованих на принципима равноправности и савесности, као и уз обавезу пословања по стандарду доброг привредника, уз нужне толеранције које због промењених околности или тешкоћа у пословању наступе током трајања Протокола.

Град и Факултет договорили су се да ће систематски и заједнички организовати научно-стручна истраживања и друге облике сарадње, како за потребе Факултета, тако и за потребе Града и привреде у целини.

Ближе међусобне обавезе у оквиру пословне сарадње, конкретни послови, пројекти и евентуални пословни аранжмани са трећим лицима биће регулисани посебним споразумима које ће Град и Факултет закључити у писменој форми, поштујући основне принципе и одреднице утврђене Протоколом.

Град Суботица и Правни факултет за привреду и правосуђе у Новом Саду сагласни су да успостављену пословну сарадњу овим Протоколом заједничким напорима стручно усавршавају и економски унапређују, развијајући нове методе и видове пословне комуникације.

Потписивањем овог Протокола, Град Суботица наставља сарадњу са високошколским установама из нашег града и наше земље. Наиме, у Градској кући је, 18. децембра 2013. године, закључен Протокол о пословној сарадњи између Економског факултета у Суботици и Града Суботице.