Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Додељена признања „др Ференц Бодрогвари“

22.06.2017.

У Великој већници Градске куће вечерас су свечано додељена признања „др Ференц Бодрогвари“. На предлог Комисије за доделу звања и признања Скупштина града Суботице је на 9. седници, одржаној 27. априла ове године, донела одлуку да се за истакнуто дело и запажена остварења у 2016. години признање „др Ференц Бодрогвари“ додели Игору Халасевићу, грађевинском техничару, и Лаури Козма и Еми Пешти, ликовним уметницима. Диплому и плакету признања „др Ференц Бодрогвари“ уручио је Тивадар Бунфорд, председник Скупштине града Суботице. Додели признања присуствовала је и Тимеа Хорват, заменик градоначелника.

11161_1.jpg 

Бунфорд је, обраћајући се присутнима, подсетио да је Ференц Бодрогвари рођен 22. јуна 1935. године у Бездану,  да је својим стваралачким радом стекао значајан углед не само у Суботици већ и на целој територији бивше Југославије и да је био први добитник награде „Шаман” коју је Суботица додељивала успешним ствараоцима.

– Ово признање доказује да Град прати рад младих стваралаца и да брине о талентима који су се упркос својим годинама успели да се издигну изнад просека. Игор Халасевић, Лаура Козма и Еми Пешти, остварили су у свом раду запажене резултате и својим делима допринели развоју културног живота нашег града. Награђујемо три уметника који су достојни овог признања – нагласио је Тивадар Бунфорд.  

Ни ове године, додао је, није било лако направити избор међу кандидатима, али сам уверен да ово истакнуто признање и сада одлази у праве руке.

11161_2.jpg

Поред плакете, на чијем је аверсу лик Шамана, добитницима признања „др Ференц Бодрогвари” уручује се и диплома - уметничко дело - плод рада ликовног или примењеног уметника. Ове године, то су радови графичког уметника Љиљане Кртинић, из Суботице.

Диплома и плакета признања „др Ференц Бодрогвари“ додељује се на дан рођења др Ференца Бодрогварија.

11161_3.jpg