Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Манифестације

Палић спреман за предстојећу туристичку сезону

24.06.2017.

Отворена је 172. туристичка сезона на Палићу. Заменица градоначелника Тимеа Хорват je, на конференцији за медије уприличeној тим поводом, изјавила да укупна вредност планираних инвестиција на Палићу за претходних годину дана износи око 130 милиона динара и да ће предузеће „Парк Палић“ д.о.о., управљач туристичке дестинације Палић, наставити интензивно да прати домаће и међународне конкурсе и на тај начин обезбеди што већи износ средстава за уређење туристичке инфраструктуре, као основе за развој комплетног туризма на Палићу.

11167_1.jpg 

Један од приоритета новог руководства града Суботице је инфраструктурно опремање Палића, као и привлачење инвестиција, а све у циљу унапређење палићког туризма, истакла је Тимеа Хорват, и подсетила да је развијање потенцијала Палића препознала и Влада Србије, која је Палић и Суботицу уз Потисје сврстала на треће место од чак 18 кључних дестинација. То, додала је, пружа шансу да Палић у наредним годинама достигне ниво и засија у бољем светлу.

Заменик директора предузећа „Парк Палић” д.о.о., Миладин Видаковић, навео је да је завршена пешачка стаза на обали језера, у дужини од 510 м, са пратећим мобилијаром, да је направљено баскет игралиште и теретана на отвореном.

– Завршена је и друга фаза термалног базена. У току је реконструкција Летње позорнице која ће бити завршена до првог јула. Расписани су и тендери за реконструкцију Велике терасе и десног улаза заједно са санитарним чвором. Такође, у току је и тендер за наставак изградње пешачких стаза у Великом парку. Планирано је и да се до краја године изведе отварање Тапшиног канала и израда платоа и судијског торња за веслаче. У припреми је пројекат и за израду птичјег острва у малом језеру, новац је обезбеђен, али ће се радови изводити током јесени због неопходних услова са аспекта рибарства и вода – рекао је Видаковић.

Посетиоце и туристе на Палићу ове сезоне очекује и богат програм, попут музичких, спортских и културних манифестација. Већ вечерас почињу 14. Етнофест и Фестивал екстремних спортова „Ground Level Fest”, а 25. јуна биће организовано окупљање домаћих и страних ауто мото клубова, као и изложба олд тајмер возила. Први концерт на обновљеној Летњој позорници биће 12. јула, када ће наступити познати певач, Сергеј Ћетковић. Током јула следе Фестивал европског филма и Фестивал електронске музике „Summer3p”, а у септембру традиционални „Бербански дани“