Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

На Палићком језеру два велика међународна такмичења у веслању

29.06.2017.

Од петка, 30. јуна, до недеље, 2. јула, на језеру Палићу биће одржана 55. Интернационална регата „Војводина Опен” на којој ће се у 400 посада такмичити више од 400 веслача из 26 веслачких клубова из Србије, Хрватске, Мађарске и Бугарске. Брзину веслања на „Војводина Опену” одмериће и студенти у трци осмераца, што је увертира за Европско универзитетско првенство у веслању које ће се, такође на Палићком језеру, одржати две недеље касније.

11179_2.jpg

Србију ће на Интернационалној регати „Војводина Опен“ представљати 14 клубова са 220 посада, Мађарску осам клубова са 131 посадом, Хрватску три клуба са 39 посада и Бугарску један клуб са шест посада, најавио је, на конференцији за новинаре у Медија-центру Градске куће, Владимир Антић, генерални секретар Веслачког клуба Палић, и додао да ће домаћин такмичења, ВК „Палић“ на овој регати учествовати са 17 веслача, односно 13 веслачких посада.

Европски универзитетски шампионат у веслању је јубиларно десето такмичење у овом спорту студената и студенткиња из целе Европе, рекао је Синиша Јаснић, председник Универзитетског спортског савеза Србије који је приређивач овог европског студентског шампионата у веслању.

Он је навео да се на европском студентском првенству очекује велики број веслачких посада које ће се од 13. до 16. јула 2017. године на Палићком језеру борити за медаље и да се у овом тренутку не зна тачно колико ће се такмичара надметати, јер су пријаве још у току.

– Данашњи пресек показује да се већ сада пријавило близу 500 такмичара из 85 универзитетских центара из преко 20 европских држава.  Најбројнији су учесници из Велике Британије, где је веслање један од основних универзитетских спортова, али по бројности не заостају ни студенти - такмичари из Немачке и Холандије. Пријаве су до 5. јула и очекујемо да ћемо поставити нови рекорд по броју учесника на оваквом такмичењу – нагласио је Синиша Јаснић.