Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Посета амбасадора Португала

05.07.2017.

Делегација града Суботице примила је данас амбасадора Португала у Србији Аугуста Жозе Пестана Сараива Пеишота и представнике организације „Србија у ритму Европе“. Амбасадор Португала разговарао је и са девојчицама из нашег града које су на такмичењу „Србија у ритму Европе“, одржаном крајем јуна у Сомбору, сјајним наступом и модерним плесом и песмом представиле Португал и у конкуренцији 20 градова из Србије заузеле друго место.

11185_1.jpg 

Амбасадор Португала је, обраћајући се медијима након састанка у Зеленој сали Градске куће, истакао да Португал пружа значајну подршку Србији на путу ка Европској унији, да очекује побољшање сарадње између две земље у областима туризма и културе и да би управо на тим пољима требало да се успостави сарадња и са градом Суботицом.

Члан Градског већа задужена за област културе, Мирослава Бабић, рекла је да је амбасадор Португала први пут у званичној посети Суботици и да је током срдачног сусрета упознат са историјом, културом и привредним потенцијалима нашег града.

Захвалила се, такође, и организаторима манифестације „Србија у ритму Европе“ на, како је навела, могућности да се путем културе отворе врата будуће културне и привредне сарадње града Суботице и државе Португал.

– У име локалне самоуправе још једном се захваљујем девојчицама које су, представљајући наш град на такмичењу у Сомбору, освојиле друго место, као и њиховим родитељима на ангажовању током припрема и такмичења – нагласила је Мирослава Бабић.

11185_2.jpg