Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Делимично реконструисани Термални базен и Летња позорница

07.07.2017.

– Део опозиције 'прозива' нас да актуелна градска власт ништа није радила током протеклих годину дана. Можда се нисмо превише бавили маркетингом и нисмо пуно причали, али потпуно је извесно да наш крајњи резултат неће бити – нула. Само на Палићу укупна вредност планираних инвестиција за претходних годину дана већа је од милион евра, захваљујући, пре свега, републичкој Влади на чијем челу је био премијер Александар Вучић, и покрајинској Влади, без чије помоћи не бисмо могли да реализујемо значајније пројекте у нашем граду – изјавио је градоначелник Суботице Богдан Лабан, обраћајући се медијима након што је са директором предузећа „Парк Палић” д.о.о. Небојшом Дарабошем обишао Термални базен и Летњу позорницу на Палићу, на којима је недавно изведена делимична реконструкција и адаптација.

11206_1.jpg 

Градоначелник је рекао да ће до 2020. године бити завршен „Ипсилон“ крак и Народно позориште и да ће се, уз довођење озбиљних инвеститора, интензивно радити на инфраструктурном опремању и развоју Палића.

– Све што је грађанима обећано на почетку нашег мандата, биће и реализовано. Што се тиче отварања нових радних места, ту смо, мислим, најбољи у Србији. Отварају се нови производни погони и проширују капацитети, а чекамо и потписивање уговора са новим инвеститором. На крају мандата имаћемо шта да покажемо грађанима, а одговор на свако питање је – оно што је урађено, а не празна прича – нагласио је Богдан Лабан.

Он је казао да се води рачуна о сваком потрошеном динару, као и да се тај динар врати. И Термални базен и Летња позорница, додао је, могу да остваре одређене приходе и сами себе одржавају.

Небојша Дарабош је навео да су радови на Термалном базену завршени, да је уговорена вредност радова била око 12 милиона динара и да су средства обезбеђена по конкурсу Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

– Извршено је поплочање платоа око базена, израда настрешнице изнад базена и санација тоалета. Недавно је реновиран и објекат Летња позорница у циљу развоја манифестационог и културног туризма. За реновирање објекта обезбеђена су средства у износу од 10 милиона динара, такође по конкурсу Министарства трговине, туризма и телекомуникација. Урађено је поплочање објекта, замена дрвених седишта и наслона, сређен је тоалет као и део помоћних просторија – рекао је Небојша Дарабош.

На Летњој позорници ће се, већ 12. јула, одржати концерт Сергеја Ћетковића, потом следи Филмски фестивал, а 4. августа гостоваће представа Државни посао. План је да се већ почетком године направи календар манифестација како би се то, у маркетиншком смислу, користило за побољшање туризма.