Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Ник Вујичић у посети Суботици

08.07.2017.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан састао се данас, у Градскoj кући, са познатим хуманистом и мотивационим говорником српског порекла Ником Вујичићем. Разговарало се о више тема и решавању неких проблема, међу којима је и велики број самоубистава у нашем граду.

11208_1.jpg 

Уз изражавање задовољства што је био у прилици да се састане са драгим гостом од кога може много да се научи, градоначелник Лабан је рекао да је са Ником договорена будућа сарадња и да ће Ник већ следеће године неколио дана бити наш гост.

- Суботица се суочава са више проблема, а један од њих је и велики број самоубистава. Мислим да кроз низ успешних предавања и непосредан контакт са нашим суграђанима, поготово оним млађим, можемо много да урадимо и помогнемо у решавању тог проблема. Да сагледамо где то сви заједно, као друштво, грешимо. Човек сваки дан мора да ради на себи и да верује у себе. На тај начин ћемо пребродити све препреке, а у томе Ник може много да нам помогне – нагласио је Богдан Лабан.

Ник Вујичић се захвалио градоначелнику Лабану и граду Суботици на подршци, као и црквама које су организовале његов вечерашњи мотивациони говор у суботичкој Хали спортова.

- Желим да следеће године дођем у ваш град и охрабрим грађане Суботице. Као што сам и најавио, сваке годин ћу долазити у Србију да мотивишем младе да никада не одустану, да их охрабрим да се воле и међусобно подржавају, и да схвате да је нада жива док год се не предамо. Вечерас ћу Суботичанима говорити о вери, о вери у себе и о вери у Бога – истакао је Ник Вујичић.

Његово предавања у Хали спортова биће хуманитарног карактера. Новац од продатих карата намењен деци и особама са инвалидитетом, Удружењу за помоћ особама са аутизмом Суботица и Дому за децу ометену у развоју „Колевка“ Суботица.

Ник Вујичић је рођен 4. децембра 1982. године, у Аустралији, а његови родитљи су Србију напустили 1964. године, као исељеници. Многи га називају чудом од човека. Премда је рођен без руку и  ногу – као последица ретког обољења тетра-амелије – својим примером сваким даном доказује како је немогуће – ипак могуће.

Његова животна прича охрабрила је и мотивисала милионе људи широм света, а његове књиге преведене су на многе језике. Држао је говоре у 43 земље и разговарао са више од 4.500.000 људи.

И поред физичких недостатака успео је да постигне многе ствари о којима је сањао – пропутовао је многе земље, одржао стотине предавања, завршио факултет, написао четири књиге, оженио се и постао отац два сина.

11208_2.jpg