Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

На Палићком језеру одржано такмичење „City games“

11.07.2017.

Вечерас је на Палићком језеру, поред зграде Једриличарског клуба „Палић“, одржана међународна манифестација „City games“ (некадашње „Игре без граница“) на којој је учествовало шест екипа из пет градова: Сомбора, Зрењанина, Кањиже, Новог Сада (две) и Суботице. Победник је „Бар Стронг" из Новог Сада, друго место заузела је екипа нашег града, коју је представљао тим Спортског савеза града Суботице, док је треће место припало Кањижи. „Бар стронг“ се овим тријумфом пласирао на финално такмичење које ће се одржати 20. јула, на Златибору.

11220_1.jpg 

Пре почетка последње игре, Суботица је била у вођству у генералном пласману, међутим, у последњој дисциплини „Бар Стронг“ је био спретнији и на крају с том победом славио у укупном пласману.

Члан Градског већа задужен за област спорта и омладине, Немања Симовић, рекао је, тим поводом, да ће суботичка локална самоуправа и убудуће помагати овакве манифестације, јер су оне пример како се развија спортски туризам.

– У наредна четири дана у нашем граду ће се одржати Универзитетско европско такмичење у веслању и већ данас код нас борави 450 студената. То је само један од примера идеалног споја спорта и туризма – нагласио је Симовић.

Екипе су се такмичиле у неколико заимљивих игара у води и на копну (морска алка, летећи ватерполо, вуча конопца, водена кошарка...). Организатор овог спортског надметања били су Град  Суботица и фирма Адриа евентс.

„City games“ је спортско-забавна манифестација која се одржава у летњим месецима с циљем обогаћивања туристичке понуде и подстицања сарадње и дружења међу европским градовима.

У овој међународној манифестацији, поред Србије, учествује још десет земаља: Црна Гора, Хрватска, Босна и Херцеговина, Словенија, Мађарска, Немачка, Луксембург, Пољска, Чешка и Италија.

11220_2.jpg