Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Министар Љајић обишао недавно адаптиране објекте на Палићу

12.07.2017.

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација, Расим Љајић, и директор предузећа „Парк Палић“ д.о.о. Небојша Дарабош обишли су данас, на Палићу, Летњу позорницу и Термални базен на којима је, захваљујући средствима Министарства трговине, туризма и телекомуникација, недавно изведена делимична реконструкција и адаптација.

 11221_1.jpg

Град Суботица и Палић су, према Стратегији развоја туризма, међу 18 приоритетних туристичких дестинација, рекао је министар Љајић, и додао да Палић, по његовој оцени, спада међу пет најважнијих туристичких дестинација, са највећим потенцијалом у Србији.

– Нажалост, и овде се понавља слична ситуација као и у многим другим местима где говоримо о шансама и потенцијалима, а не конкретним резултатима, јер ми не можемо да будемо задовољни са туристичким прометом нити у Суботици нити на Палићу – казао је Расим Љајић.

Нагласио је да је за развој туризма кључно улагање у инфраструктуру, да је то основ за привлачење домаћих и страних инвеститора и да ће министарство на чијем је челу пружити подршку и у предстојећим радовима на уређењу Летње позорнице и Термалног базена, као и изградњи аква парка.

Циљ је да, како је рекао, са садашњих 40 број манифестација буде повећан на 60 годишње како би, и за домаће и за стране туристе, Палић био атрактивна туристичка дестинација током целе године.

Небојша Дарабош је изразио захвалност ресорном министарству на средствима одобреним за реализацију ових пројеката и истакао да предузеће „Парк Палић“ наставља са спровођењем својих активности на изградњи туристичке и комуналне инфраструктуре у циљу развоја дестинације, али и припреме за доласке будућих инвеститора.

– За реновирање Летње позорнице Министарство трговине и туризма обезбедило је средства у износу од десет милиона динара. Сматрамо да ће Летња позорница  ове сезоне, а посебно наредних, допринети развоју манифестационог туризма на Палићу – рекао је Небојша Дабарош, и подсетио да је за уређење Термалног базена на Палићу ресорно министарство издвојило 12 милиона динара.