Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Богат програм прославе Дана града

23.08.2017.

У Медија-центру Градске куће данас је најављен програм прославе Дана града, 1. септембра, који ће, како је речено, бити богат и разноврстан. Програми ће се одржавати од 29. августа до 2. септембра.

11287_1.jpg

Секретар секретаријата за друштвене делатности и члан Радне групе за обележавање Дана града, Јасмина Стевановић, навела је да се догађаји у оквиру прославе Дана града Суботице могу сврстати у неколико целина:

- Прва целина је свечана седница Скупштине града, која ће се одржати 1. септембра, на којој ће се уручити дипломе и плакете добитнику звања Почасни грађанин и добитницима признања Про урбе. Тога дана, на великој бини на Тргу слободе, атрактивним програмима представиће се Суботички симфонијски оркестар, од 20.30 часова , и мађарска група ‘Будапешт Бар’, од 22.30 часова – рекла је Јасмина Стевановић

У суботу, 2. септембра, додала је, такође на централном градском тргу, од 21 час суботичку публику забављаће „Тропико бенд”.

- На малој бини, постављеној у центру града, 1. септембра, од 13 до 18 часова, а дан касније од 14 до 19.30, предвиђен је интересантан културни програм са неколико стотина учесника, углавном младих, јер смо дали прилику свим удружењима и школама да учествују у програму, руководећи се, пре свега, идејом да  треба промовисати све оно што наша деца стварају и да је ово тренутак да своје успехе и своје активности поделе са суграђанима – казала је Јасмина Стевановић.

Она је позвала све грађане да дођу и подрже учеснике изузетно интересантног програма на малој бини.

- Поред многобројних удружења, плесних група и културно-уметничких друштава, 20 образовних установа учествоваће у прослави Дана града и на ту чињеницу веома смо поносни. Наши драги гости са Косова у част Дана града поклонили су нам наступе њихових ђака из Музичке школе ‘Стеван Мокрањац’ и КУД ‘Симонида’ из Грачанице – нагласила је Јасмина Стевановић.

Према њеним речима, у оквиру програма прославе  градоначелник Богдан Лабан ће у суботу, 2. септембра, обићи бебе рођене на Дан града и њиховим мајкама уручити пригодне поклоне.

Професор виолине Милош Николић захвалио се градоначелнику Суботице Богдану Лабану што је подржао идеју оснивања Суботичког симфонијског оркестра, јер је тиме, како је рекао, Суботица направила велики корак на мапи културе у Србији.

– Тог дана на тргу ће бити 64 члана оркестра, а солисти ће бити Мирна Радуловић и Давор Јовановић. Биће то занимљив и несвакидашњи концерт са нумерама из домаћих филмова – најавио је Милош Николић

У разноврсној гастрономској понуди и старим занатима први пут ће се Суботичанима представити мајстори резбарења воћа и поврћа, рекао је Бранислав Јока, директор „Тржнице“ и члан Радне групе.

– Осим тога , у четвртак 31. августа, од 17 до 23 часа, на делу Корзоа испред Дома војске први пут ће се одржати и Дан суботичких пијаца, где ће се представити наши суграђани, произвођачи домаћих производа, а најбољима међу њима уручићемо признања – казао је Бранислав Јока.

Директор Туристичке организације Суботице и члан Радне групе, Нешо Радуловић, рекао је да је изузетна част што је организација прославе Дана града први пут ове године припала Туристичкој организацији града и да је за петодневну прославу Дана града предвиђено три милиона динара.

Заменица градоначелника и члан Радне групе, Тимеа Хорват, рекла је да ће програм Дана града ове године бити богатији за први Суботички полумаратон, и замолила све суграђане за стрпљење и разумевање, с обзиром на то да ће током одржавања полумаратона за сааобраћај бити блокирано више улица у граду.

Овогодишњу прославу Дана града обогатиће и садржајан спортски програм који ће се одржавати на више локација..

– На сам Дан града одиграће се финална утакмица Летњег турнира у малом фудбалу, а у периоду од 31. августа до 4. септембра, одржаће се традиционални, двадесет и четврти фудбалски турнир ‘Стеван Ћеле Вилотић’ уз присуство више од 150 такмичара. Очекујемо  репрезентације Србије, Црне Горе, Шведске, Израела, Мађарске и Украјине. Поред тога веслачи Палића су организатори престижног спортског такмичења Отвореног првенства Суботице у веслању – истакао је Немања Симовић, члан Градског већа задужен за област спорта и омладине.

 11287_2.jpg