Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Реконструисана Толминска улица

24.08.2017.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан отворио је за саобраћај Толминску улицу, у Месној заједници „Александрово“. Ова прометна саобраћајница реконструисана је у целој дужини од 660 метара, али уређено је још 100 метара пута преко пружног прелаза. Дебљина носећег слоја асфалта и хабајућег слоја од полимербитумена је 12 центиметара, ширина коловоза седам метара, а уговорена вредност радова око 33 милиона динара. Извођач радова била је компанија „Војпут“, из Суботице.

11293_1.jpg 

Након отварања за саобраћај прве деонице „Ипсилон“ крака од петље „Суботица-југ“ до кружне раскрснице са Биковачким путем, 23. марта ове године, актуелном руководству града Суботице један од приоритета био је уређење Толминске улице – односно деонице од НИС Петрол бензинске пумпе на Београдском путу до Биковачког пута – истакао је, обраћајући се медијима, градоначелник Лабан и додао да су радови на обнављању ове изузетно важне саобраћајнице завршени у уговореном року.

– Реконструкција ове улице допринеће измештању тешког теретног саобраћаја из центра града, јер Толминска и новоизграђена деоница ’Ипсилон’ крака од Сомборског до Бачкотополског пута повезују Индустријску зону ’Мали Бајмок’ са Биковачким путем, петљом ’Суботица-југ’ и ауто-путем Е-75. Средства за извођење радова, у висини од око 33 милиона динара, обезбедила је суботичка локална самоуправа. Наши суграђани морају да буду сигурни да ћемо урадити све оно што смо обећали, јер дела, а не речи и празна обећања карактеришу рад актуелног руководства Града Суботице – нагласио је Богдан Лабан.

Директор Јавног  предузеће за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, Предраг Радивојевић, навео је, између осталог, да је у Толминској улици постојећa коловозна конструкција скинута, да су постављени нови асфалтни слојеви, урађени нови ивичњаци и нови систем за одвођење атмосферских вода.  

Укупна дужина Толминске улице је 660 метара, рекао је Радивојевић, и додао да је Јавно предузеће за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање уредило још сто метара прелаза преко пруге, тако да је укупно урађено 760 метара коловоза.

11293_2.jpg

У име 7.000 мештана Александрова, градоначелнику Суботице захвалио се Никола Милићевић, председник Скупштине МЗ „Александрово“.

– Жао нам је што прошле године нисмо отворили две јако важне улице за нашу месну заједницу  које смо асфалтирали, а то су Сиришка и Стражиловачка, где смо изградили канализацију. Канализација је, такође, изграђена и у  Каменичкој улици. Ово је трећа улица која је урађена у последњих пола године и могу да се захвалим градоначелнику што је нашао средства да се овај пут уради – рекао је Никола Милићевић.