Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

На Летњој позорници на Палићу затворен 16. „Интеретно” фестивал

26.08.2017.

Свечаним дефилеом плесних група из Мађарске, Хондураса, Летоније, Чилеа, Парагваја, Мексика и Србије, завршном церемонијом и вишеминутним ватрометом вечерас је – први пут на Летњој позорници на Палићу – спуштена завеса на 16. „Интеретно” фестивал који се у нашем граду одржавао од 22. до 26. августа.

 11297_1.jpg

Члан Градског већа задужена за област културе, Мирослава Бабић, подсетила је на богат програм Фестивала у коме су уживали посетиоци током претходна четири дана.

– Поред културног програма на тргу у центру града, у летњој сенци Градске куће био је смештен Етнополис са гастро селом, улицом вина, радионицом за децу ’Златна капија’, клубом за бебе и маме, изложбеним сајмом. Грађанима Суботице, гостима из земље и иностранства представили су се мајстори старих заната са народним стваралаштвом и рукотворинама, којима се чува и негује традиција и култура овог поднебља – рекла је Мирослава Бабић.

Плесне панораме музике, фолклора, раскошних традиционалних ношњи Латинске Америке и Европе, навела је, представиле су се у Мађарском културном центру „Непкер”, у оквиру плесног клуба Кућа плеса свих народа, док је део фестивалске атмосфере представљен и у Кишкунхалашу, Сенти, Србобрану и Кањижи.

11297_2.jpg

– Суботица је ове недеље била место сусретања модерног и традиционалног, прожимања различитих култура и обичаја, језика, град у коме се богатство различитости чува и негује, центар култура света, дружења младих људи из целог света – истакла је Мирослава Бабић, и додала да се нада да су разгледнице из Суботице исписале причу о граду заједништва, толеранције, мултикултуралности, ризнице културне баштине, гостољубивости и ведрих и љубазних људи.

Присутнима се обратио и директор МКЦ „Непкер”, Бела Бодроги.