Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Министар Ђорђевић и градоначелник Лабан посетили установе социјалне заштите

26.08.2017.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, и градоначелник Суботице, Богдан Лабан, посетили су данас установе социјалне заштите у нашем граду – Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ и Геронтолошки центар – где су се упознали са радом ових установа и условима у којима бораве корисници услуга.

11298_1.jpg

Када је реч о дому „Колевка”, он је завршен 90 одсто, изјавио је, том приликом, Зоран Ђорђевић, и додао да је договорено да се направи нови пројекат који ће да заокружи ту целину и да и остатак Дома стави у потпуну функцију.

– Постоје добри услови за децу мигранте која су смештена овде. Они, свакако, имају простора да буду овде док се њихов статус не реши и док Центар за социјални рад не види шта са том децом даље да се ради и на који начин ће држава да их збрине – рекао је министар Ђорђевић.

Након посете Геронтолошког центра Суботица министар Ђорђевић је оценио да су услови у том центру одлични, али и  да постоје и одређени проблеми, као и жеље запослених на који начин да унапреде свој рад.

– Ова влада и ово министарство ће свакако да их подржи у томе. Ми смо као влада спремни да подржимо све људе који желе да успеју. Ова два директора то желе и ми ћемо детаљно да размотримо како да им помогнемо – истакао је Зоран Ђорђевић.

Директор „Колевке“ Ненад Козомора захвалио се министру на првој радној посети њиховој установи и рекао да очекује максималну подршку Министарства.

- Наш суштински проблем је повећање старосне границе наших корисника, потребно је да се ураде одређени радови на пројекту како би он био прилагођен за смештај и негу корисника. Ту је и проблем кадровске структуре запослених која, такође, треба да се прилагоди раду са овом категоријом корисника – нагласио је Козомора.

Директор Геронтолошког центра Петар Балажевић сматра да је ова посета министра значајна за унапређење услова живота и боравка корисника.

- Захваљујем се и градоначелнику који нам је пружио подршку у реализацији како пројеката који су започети, тако и оних које ћемо у будућности заједнички реализовати – рекао је Балажевић.

11298_2.jpg