Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржана свечана седница поводом Дана града

01.09.2017.

Подизањем градске заставе и свечаном седницом Скупштине града, на којој су уручене дипломе и плакете звања Почасни грађанин и признања „Про урбе“, обележен је Дан града Суботице, 1. септембар. Свечаности одржаној у Великој већници Градске куће присуствовали су представници генералних конзулата у Суботици, државних и покрајинских органа, националних савета националних заједница, братских и партнерских градова, верских заједница и културних институција, као и одборници Скупштине града.

11314_1.jpg 

На свечаној седници присутнима су се обратили градоначелник Суботице Богдан Лабан, и председник Скупштине града Тивадар Бунфорд.

На данашњој седници Скупштине града уручене су дипломе и плакете звања Почасни грађанин и признања „Про урбе”. За истакнуто и трајно животно дело којим се доприноси подизању угледа града Суботице у земљи и иностранству, звање Почасни грађанин додељено је др Андрији Пеић Тукуљцу. Њему је диплому и плакету звања Почасни грађанин уручио градоначелник Суботице Богдан Лабан.

Признање „Про урбе“ за истакнута дела која значајно доприносе угледу града Суботице подизањем његових материјалних и духовних вредности добили су Чаба Пашко, римокатолички свештеник, диригент и музички педагог, Иван Шарчевић, сликар аматер, и Лајош Векоњ, ликовни уметник и критичар. Њима је дипломе и плакете признања „Про урбе“ уручио председник Скупштине града Тивадар Бунфорд. У име награђених захвалио се др Андрија Пеић Тукуљац.

Свечана седница почела је химном „Боже правде“, коју је извео Црквени хор „Свети Роман Мелод“. У културно-уметничком делу програма наступила је и виолинисткиња Евелин Лакатош, ученица Музичке школе из Суботице.

11314_2.jpg

Говор градоначелника на свечаној седници Скупштине града.

Говор председника Скупштине града на свечаној седници.