Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Лабан посетио бебе рођене на Дан града

02.09.2017.

– У породилишту суботичке Опште болнице 1. септембра рођене су две бебе, девојчица и дечак. У оквиру новине коју је суботичка локална самоуправа увела прошле године, а која, као што смо и обећали, већ постаје пракса, посетио сам бебе рођене на Дан града, њиховим мајкама честитао на приновама и уручио им поклон картице, односно ваучере, у вредности од по 40.000 динара – изјавио је данас, након посете бебама рођеним 1. септембра, градоначелник Суботице Богдан Лабан.

11318_1.jpg 

Уз подсећање да у Србији, нажалост, постоји негативни тренд рађања деце, градоначелник је навео да је статистичко поређење показало, између осталог, да је највећи пораст броја новорођене деце забележен у Београду, Нишу, Новом Саду, Панчеву и Суботици.

– У 2016. години, у породилишту Опште болнице Суботица, закључно са 1. септембром рођене су 892 бебе. За исти период 2017. године број новорођене деце порастао је на 1022 и тај податак да је у првих осам месеци ове године у односу на исти период у прошлој години свет угледало 130 беба више заиста радује – нагласио је Богдан Лабан.

И ове године, акцију су поздравили др Бранка Милисављевић, начелник Одељења неонатологије, и др Горан Маврак, начелник Одељења за акушерство Опште болнице у Суботици.

11318_2.jpg

– Захвални смо градоначелнику Богдану Лабану на ономе што је прошле године покренуо,  ове године наставио и тиме показао интересовање за породилиште, мајке и новорођену децу. Надам се да ће ово постати традиционална акција и да ћемо увек моћи да рачунамо на помоћ градоначелника – истакао је др Маврак.

Девојчица Драгана Гојковић рођена је 1. септембра, око један сат иза поноћи, а дечак Немања Маравић око 21 час.

Град Суботица, у домену финансијске помоћи породици са децом пружа помоћ кроз право на накнаду трошкова за вантелесну оплодњу; право на једнократну новчану помоћ трудницама на територији града Суботице у износу од 15.000 динара; право на родитељски додатак за прво дете у износу од 10.000 динара и право на регресирање трошкова боравка у предшколској установи за треће, односно четврто дете.