Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Суботички симфонијски оркестар и „Будапешт бар“ одушевили публику

01.09.2017.

Сјајним концертом у препуној Великој већници Градске куће, уприличеном поводом обележавања Дана града, Суботички симфонијски оркестар и солисти Мирна Радуловић и Давор Јовановић, под диригентском палицом Микице Јевтића, одушевили су љубитеље музике из домаће кинематографије. Након овог концерта, на Тргу слободе, од 22.30 часова, наступио је оркестар „Будапешт бар“, из Будимпеште. Ситна киша није омела велики број Суботичана да уживају у наступу овог свестраног ансамбла.

11320_1.jpg
Суботички симфонијски оркестар је за ову свечану прилику припремио репертоар са најпознатијим темама из филмова: Монтевидео, Национална класа, Отписани, Балкан Експрес, Звиждук у осам, Маратонци трче почасни круг, Флојд и други. Концертмајстор овог несвакидашњег концерта био је Милош Николић.

Најављене лоше временске прилике овај концерт су са Трга слободе, где је првобитно требало да буде одржан у термину од 20.30 часова, преместиле, са истим термином, у Велику већницу Градске куће

На концерту оркестра „Будапешт бар“, уз музичаре и вођу састава Роберта Фаркаша наступили су певачи Јуци Немет и Кристиан Сич. Они су у двоипочасовном програму изводили песме обрађене у стилу ромске музике, у извођењу сјајних музичара и култних певача мађарске рок сцене.

11320_2.jpg
Током дана на малој бини, постављеној у центру града, одвијао се динамичан и изузетан програм. Од 13 до 18 часова на бини се сменило неколико стотина извођача, углавном младих из школа, разних Удружења и културно-уметничких друштава.