Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Први Суботички полумаратон у знаку Ивана Мишељкина и Норе Сабо

02.09.2017.

Први Суботички полумаратон, организован у оквиру програма прославе Дана града, окупио је више од 500 рекреативаца и спортиста из наше земље и иностранства. Део учесника такмичење је завршио после пет километара, надмећући се у „Трци задовољства”, док је 21,1 километар први за један сат, 18 минута и 38 секунди претрчао Иван Мишкељин, из Београда. У женској конкуренцији, пет минута касније, на циљ је прва стигла Нора Сабо, из Будимпеште.

11321_1.jpg 

Обраћајући се медијима након завршетка полумаратона, заменица градоначелника Тимеа Хорват истакла је да је ова манифестација јединствена по томе што су учесници трчали стазом уз најзначајније објекте и споменике у нашем граду.

– Сви који су данас учествовали у полумаратону и другим тркама ушли су у историју Суботице. Полумаратон је пружио прилику свим учесницима да се упознају са знаменитостима нашег града, јер је стаза конципирана тако да су такмичари, пролазећи поред здања и споменика, могли да се упознају са историјом Суботице, њеном архитектуром и познатим личностима и спортистима – нагласила је Тимеа Хорват.

Победници „Трке задовољства“ су Адриан Малагурски и Катарина Похлод. Спортско удружење „Хоризонт“ и СУ  „Актив кидс“ у оквиру 1. Суботичког полумаратона организовали су и две трке за децу узраста од три до 10 година. Деца од три и четири године такмичила су се на 100 метара, а деца од пет до 10 година на 300 метара.

Полумаратон је организовао СУ „Хоризонт", а манифестацију је подржао Град Суботица.

11321_2.jpg