Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Манифестације

Почели XXI „Дани пчеларства“

23.09.2017.

Председник Удружења пчелара „Пчела“ Драгољуб Матић, отворио је XXI „Дане пчеларства“ који се у Суботици одржавају 23. и 24. септембра 2017. године. Ова традиционална манифестација окупила је 19 произвођача меда и других пчелињих производа из Србије, Мађарске и Румуније, и девет излагача пчеларске опреме.

 11373_1.jpg

Матић је, отварајући манифестацију, свима пожелео добродошлицу и позвао присутне да пробају производе од меда, од пива и сладоледа са медом до разних медањака и других медених производа.

Председник Савеза пчеларских организација Војводине Радомир Влачо истакао је да је задатак пчелара у Војводини да организују што више оваквих манифестација.

Татјана Мрдак је, у име Савеза пчеларских организација Србије, честитала домаћинима  што су успели да очувају ову манифестацију која, како је навела, представља велико богатство у  Суботици.

Удружење пчелара „Пчела“, уз подршку града Суботице, у 20 основних школа у нашем граду већ две године реализује акцију „Медени доручак“. Према речима Ратка Лазаревића, из Удружења „Пчела”, циљ им је да се деца од најранијег узраста упознају са значајем здраве хране.

Најбољи рад ове године на тему меда нацртала је Мартина Вуковић, ученица четвртог разреда ОШ „Матија Губец” из Таванкута.

На данашњој свечаности, која је почела свечаном поворком преко Корзоа са мажореткињама, краљицом меда из Мађарске Нором Бала и витезовима меда, приређен је пригодан културно-уметнички програм.