Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

У ОШ „Јован Микић“ изграђен нови спортски терен са тартан подлогом

02.10.2017.

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и члан Градског већа задужен за област спорта и омладине, Немања Симовић, ученицима суботичке Основне школе „Јован Микић“ предали су на употребу новоизграђени спортски терен са тартан подлогом. За реализацију ове инвестиције Покрајинска влада обезбедила је два милиона динара, а Град Суботица 450.000 динара.

11392_1.jpg 

Захваљујући Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и Граду Суботици, у оквиру „Дечје недеље“ уместо дотрајалог и неупотребљивог спортског терена у дворишту наше школе старог око 50 година данас отварамо нови спортски терен, изјавила је, обраћајући се медијима, директорица ОШ „Јован Микић“, Марија Милодановић.

– Захваљујем се свима који су нам помогли да се овај пројекат реализује. Захваљујем се и градоначелнику Суботице који је потребе школа и унапређење услова за извођење наставе у школама уврстио међу приоритете у раду локалне самоуправе, што нама заиста много значи – рекла је Марија Милодановић, и навела да је у школску 2017/2018. годину уписано 36 ђака, као и да ову школу тренутно похађају 483 ученика.

Уз изражавање задовољства што је ОШ „Јован Микић“ добила нов спортски терен, и истицање да су изградња спортске инфраструктуре, адаптација и реконструкција спортских терена један од приоритета Покрајинске владе и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Владимир Батез је навео да је након ребаланса буџета, у јуну ове године, и расписивања конкурса Покрајински секретаријат за спорт и омладину доделио средства и за санацију пода у фискултурној сали ОШ „Иван Милутиновић“, у Суботици, и за изградњу отвореног терена у суботичкој Основној школи „Кизур Иштван“.

Као што смо и обећали, изградња нове спортске инфраструктуре биће један од приоритета у раду суботичке локалне самоуправе, рекао је Немања Симовић, и додао да је након постављања новог балона на базену у Дудовој шуми и изградње нових рефлектора на Градском стадиону у току и законска процедура одабира извођача радова за постављање климе у Хали спортова.

– Данас ђацима ОШ 'Јован Микић' предајемо на употребу нови спортски терен са тартан подлогом који побољшава квалитет наставе физичког васпитања и смањује опасност од повреда код деце. Након реконструкције фискултурне сале у ОШ 'Свети Сава' ово је још један заједнички пројекат Покрајинске владе и Града Суботице. У изградњу овог спортског терена инвестирано је 2.450.000 динара, с тим да је Град у припремне радове уложио 450.000 динара, а Покрајина два милиона динара – нагласио је Немања Симовић и најавио да ће већ 9. октобра 2017. године, у оквиру Спортског центра у Првомајској улици, грађанима на употребу бити предат још један терен са тартан подлогом.

11392_2.jpg