Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржана 11. седница Скупштине града

04.10.2017.

У Великој већници Градске куће данас је одржана 11. седница Скупштине града на којој су донети Закључак о прихватању Извештаја о остварењу буџета града Суботице за период од 1. јануара до 30. јуна 2017. године, Одлука о доношењу Плана детаљне регулације за блок 144 северно од Сегединског пута и источно од улице Партизанских база (бивши комплекс касарне „Коста Нађ"), Одлука о изради Генералног урбанистичког плана Суботица-Палић до 2030. године и Одлука о успостављању сарадње између Града Суботице и Општине Беране, из Црне Горе.

 11395_1.jpg

Одборници су, између осталог, донели и Одлуку о изменама Одлуке о оснивању Канцеларије за младе Града Суботице, Одлуку о стипендирању студената са територије града Суботице и решења о именовању директора ЈКП „Суботицагас“, ЈП „Палић-Лудаш“, Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање и ЈКП „Водовод и канализација“.

На основу Закона о буџетском систему, локални орган управе надлежан за финансије обавезан је да редовно прати извршење буџета и најмање два пута годишње информише надлежни извршни орган локалне власти, а обавезно по истеку шестомесечног односно деветомесечног периода. Одлука о буџету града Суботице за 2017. годину донета је 28. децембра 2016. године од стране Скупштине града Суботице. У периоду јануар-јун 2017. године буџет Града Суботице располагао је са средствима у висини од 2.712.271.510 динара што износи 42,71 одсто планираног годишњег обима. Упоређујући са истим приходима и примањима у односу на исти период претходне године располагано је са 11,99 одсто више средстава.

На седници је, на основу спроведеног јавног конкурса, на период од четири године, почев од дана ступања на рад именованог, за директора ЈКП „Суботицагас“ именована Илдико Зеди, а за директора ЈП „Палић–Лудаш“ Марта Добо. За директора Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање именован је Предраг Радивојевић, док је за директора ЈП „Водовод и канализација“ именован Ђерђ Шугар.

Донета су и решења о давању сагласности на Извештај о степену реализације Програма пословања за 2016. годину Друштва са ограниченом одговорношћу за управљање чврстим комуналним отпадом „Регионална депонија“ Суботица; ЈКП „Чистоћа и зеленило“; ЈКП „Димничар“; ЈКП „Погребно“; ЈКП „Стадион“; ЈКП „Суботичка топлана“; ЈКП „Суботичке пијаце“; ЈКП „Водовод и канализација“; Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање; ЈП „Палић Лудаш“ Палић, Јавног предузећа за превоз путника у градском и приградском саобраћају „Суботица-транс”; Друштва са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“ Палић; ЈКП „Паркинг“ и  ЈКП „Суботицагас“.

Усвојена су, такође, и решења о давању сагласности на Одлуку о покрићу дела губитка из ранијих година за неколико јавних и јавно-комуналних предузећа, као и решења о давању сагласности на одлуку о расподели добити и решења о давању сагласности на Прву и Другу измену Програма пословања за више суботичких јавних и јавно-комуналних предузећа.