Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Јача сарадња града Суботице и Олимпијског комитета Србије

11.10.2017.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан и члан Градског већа задужен за спорт и омладину, Немања Симовић, састали су се данас, у Градској кући, са председником Олимпијског комитета Србије Божидаром Маљковићем, потпредседником Жарком Зечевићем и генералним секретаром ОКС Ђорђем Вишацким. Током радне посете Суботици, Маљковић се сусрео и са Тамашом Кајдочијем, освајачем сребрне медаље на Олимпијским играма младих 2014. године и вишеструким освајачем медаља на јуниорским светским и европским првенствима у дизању тегова.

11404_1.jpg 

На састанку код градоначелника Лабана, којем су присуствовали и председник Савеза Србије за дизање тегова Милан Михајловић, као и Тамаш Кајдочи са члановима његовог стручног штаба, разговарало се о продубљивању сарадње између Олимпијског комитета Србије и града Суботице, с обзиром на то да из Суботице долази актуелни олимпијски шампион у рвању, као и велики број других врхунских спортиста.

Председник ОКС Маљковић и градоначелник Богдан Лабан договорили су да ће град Суботица обезбедити додатне просторије за тренинг нашем најбољем дизачу тегова, као и да ће постојеће просторије бити у потпуности реновиране. Поред тога, локална самоуправа у Суботици ће у сарадњи са Олимпијским комитетом Србије кроз програм „Токио 2020“ обезбедити све неопходне услове за квалитетне припреме, спортско усавршавање и наступ Тамаша Кајдочија на такмичењима и квалификацијама за Олимпијске игре у Токију.