Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из образовања

Школске торбе и за суботичке прваке

11.10.2017.

У Покрајинској влади  представницима 30 општина у АП Војводини уручени су поклон-купони за 3.000 школских торби за прваке, у вредности преко десет милиона динара. Према речима члана Градског већа задуженог за област образовања, Наташе Алексић, пет суботичких школа добило је поклон-купон за 154 школске торбе за прваке.

 11409_1.jpg

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-нациoналне заједнице Михаљ Њилаш је рекао да је данашњи дан наставак образовне политике покрајинске администрације како би мање развијене општине биле у фокусу, као и да се укључи што више општина у којима се образовање одвија и на језицима националних мањина.

– Ово је један мали али значајан поклон Покрајинске владе нашим првацима, и наше чврсто опредељење ка унапређењу у спровођењу просветне политике – поручио је Њилаш.

Госте је примио домаћин скупа покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић и том приликом истакао да ово представља резултат тимског рада надлежних секретаријата руководећи се принципом праведности.

– Верујем да смо, руководећи се тим принципом, заиста остварили циљ, јер смо кренули од најнеразвијених општина, из четврте категорије, као и општина у којима је карактеристичан мултиетнички састав – рекао је Милошевић, и додао да се само интеракцијом локалне власти и надлежних покрајинских институција може градити успешан образовни систем на добробит наше деце.

Милошевић је истакао да је Покрајинска влада издвојила средства и за обнављање школа у Војводини и подсетио да је у августу доделила школске ранчеве за 1.217 ђака од првог до осмог разреда, који похађају специјалне школе на територији АП Војводине.