Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Најављен Новогодишњи турнир у малом фудбалу

07.11.2017.

Новогодишњи турнир у малом фудбалу, 45. по реду, одржаће се од 10. децембра 2017. до 14. јануара 2018. године, у Хали спортова. Пријаве за учешће почињу од данас и трајаће до попуне 32 екипе, односно до 6. децембра 2017. године, када ће се обавити жреб за групе турнира. Награда за освојено прво место ће износити 400.000 динара, за друго 100.000 динара, а за треће место 50.000 динара. Традиционални Новогодишњи турнир у малом фудбалу ове године први пут организује Спортски савез града Суботице. Технички организатор турнира је JКП „Стадион”.

11449_1.jpg 

Члан Градског већа задужен за област спорта и омладине Немања Симовић је, на конференцији за медије уприличеној тим поводом у Медија-центру Градске куће, рекао да ове године постоји измена у односу на претходни период, због усаглашавања са новим Законом о спорту.

– Главни организатор овогодишњег турнира биће Спортски савез Суботице, то налаже закон и ми смо ту обавезу усаглашавања и урадили. Досадашњи организатор, ЈКП 'Стадион', биће технички организатор, дакле пружаће сву логистичку подршку да овај турнир буде организован онако како треба. Ми смо суботичку спортску јавност навикли да је ово један од најбоље организованих турнира у региону и мислим да ћемо тој обавези и том задатку моћи да одговоримо и ове године – нагласио је Симовић.

Секретар Спортског савеза Суботице Горан Маринковић је казао да му је драго што је  Спортски савез преузео организацију овако значајног, традиционалног турнира који сваке године окупља велики број екипа и за којим влада велико интересовање суботичке публике која воли мали фудбал.

– Потрудићемо се да наставимо са успешном организацијом каква и доликује оваквом такмичењу. Покушаћемо да уведемо и пар новина, а тренутно су интересовање показале и две екипе из иностранства које би желеле да учествују, што би сигурно подигло квалитет турнира. Захваљујемо се Граду као и Спортском савезу Војводине и Спортском савезу Србије који нам дају подршку око организације, као и фирмама које су овај Новогодишњи турнир препознале као спортску манифестацију која има посебно интересовање код наших суграђана. Награда за освојено прво место ће износити 400.000 динара, за друго 100.000 динара, а за треће место 50.000 динара – нагласио је Маринковић, и додао да ће се утакмице на турниру играти викендом, са паузама када су празници, тако да се неће реметити календар тренинга и утакмица спортских клубова који користе Халу спортова.

Директор ЈКП „Стадион“, Роберт Тот, рекао je да се нада да ће овај турнир и даље бити успешан и да очекује да ће изазвати велико интересовање грађана.

– Улазнице ће се продавати од почетка турнира и оне ће коштати 100 динара за целодневни програм – казао је Тот.

Члан Организационог одбора Турнира, Дејан Вуковић, рекао је да се котизација није мењала у односу на прошлу годину и да износи 12.000 динара и да екипе могу да се пријаве већ од данас – у просторијама Спортског савеза града Суботице у згради Јадрана, сваког радног дана од 8 до 15 часова – до попуњења 32 екипе, односно до 6. децембра 2017. године када ће се обавити жреб за групе турнира.

- Екипе ће бити подељене у 8 група са по четири екипе. Жребање је 6. децембра у Трофејној сали Спортског савеза и биће полудириговано, пошто ћемо екипе поделити у три шешира по досадашњем пласману и традицији на Новогодишњим турнирима. Играће се по свим футсал правилима, осим што ће и даље екипу сачињавати шест играча (5+1).  Време трајања утакмице је два пута по 20 минута, а играће се лоптом величине број четири – казао је Вуковић.

Све информације око турнира и пријава могу се добити на телефоне 024/553 306 или на 064/22-03-407, односно лично у просторијама Спортског савеза града Суботице.