Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Уручене награде ђацима генерације за протеклу школску годину

07.11.2017.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан, начелник Севернобачког управног округа Драги Вучковић и руководилац Школске управе Сомбор Борислав Станичков данас су, у Великој већници Градске куће, свечано доделили награде ученицима генерације основних и средњих школа са територије Севернобачког управног округа за школску 2016./17. годину. Албум „Знамените личности Србије“ са кованицама и књигом добилo je 18 средњошколаца и 40 основаца из Суботице, Бачке Тополе и Малог Иђоша.

 11451_1.jpg

Данашњи догађај доказ је да успеси најбољих ученика нису незапажени и да ће и убудуће имати подршку при сваком новом оствареном резултату, рекао је градоначелник Лабан обраћајући се награђеним ученицима, њиховим родитељима, наставницима и директорима школа.

– Ово је најбољи начин да се промовишу праве вредности јер ће, верујем, садашњи ђаци генерације у не тако далекој будућности постати успешни људи који ће једног дана у различитим областима трасирати пут ове земље и овог града. Својим трудом, радом, залагањем, знањем ви сте идеја водиља и знак куда и како треба ићи, не само за ваше вршњаке, него и за генерације које долазе. Додела албума ’Знамените личности Србије’ са кованицама и књигом ученицима генерације требало би да буде подстицај да учите даље, да се трудите још више  и да вам то буде смерница која ће показати да сте на добром путу – истакао је Богдан Лабан.

Од вас очекујемо, додао је, да и у будућности будете најбољи, а образовање и добро васпитање које сте понели из кућа отвориће вам многа врата и дати одличне прилике у животу.

 11451_2.jpg

– Наша обавеза је да вам, улагањем у образовање, обезбедимо што боље услове за школовање, али и да своје снове остварите у нашој земљи, да не морате да идете у друге државе да бисте реализовали неке своје идеје и засновали породице. Зато се боримо за свако ново радно место и нову инвестицију – рекао је градоначелник Лабан, пожелевши истовремено ученицима пуно успеха у даљем школовању.

У има Владе Србије и премијерке Ане Брнабић присутне је поздравио Драги Вучковић.

 11451_3.jpg

- Влада Србије, која је област иновација, дигитализацију и развој информационих технологија препознала као приоритетне, прошле године је издвојила три милиона евра за иновативна знања за фирме и компаније које су после тога повећале продуктивност за 50 одсто и повећали извоз за пет пута. То је тај пут који  сада градимо да би ми сви остали овде, да би и Србија, и Суботица, и Бачка Топола и Мали Иђош били бољи са вама – нагласио је Вучковић.

Борислав Станичков је казао да му је част што и ове године може да учествује у свечаности додељивања признања ученицима генерације, подсетивши да од 2010. године Министарство просвете, науке и технолошког развоја заједно са предузећем АД Политика из Београда додељује признања кованице и биографије знаменитих личности Србије.

 11451_4.jpg

- То је један мали поклон који треба најбољима да буде подстрек за даљи рад, а онима који наступају такође мотив да иду стазама оних који су то освојили. Знамо да није увек лако учити и да је, како Аристотел каже, корен учења понекад горак, али је плод веома сладак. Желим вам да у својој каријери која је пред вама уживате у слатким плодовима учења и у име Министарства просвете, науке и технолошког развоја честитам вам на заслуженом признању – рекао је Станичков.