Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Зимска служба спремна за предстојећу зиму

15.11.2017.

Заменик градоначелника Тимеа Хорват, директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Предраг Радивојевић и директор ЈКП „Чистоћа и зеленило”, Слободан Милошев, присуствовали су данас смотри Зимске службе на Градској депонији ЈКП „Чистоћа и зеленило“. Укупан планирани износ за комуналну делатност чишћења и уклањања снега и леда са општинских путева и улица, тргова и других површина јавне намене на територији града Суботице за ову годину износи између 42 и 45 милиона динара.

11466_1.jpg 

Тимеа Хорват је, тим поводом, изјавила да се, у складу са Градском одлуком, комунална делатност чишћења и уклањања снега и леда са градских путева и улица, тргова и других површина јавне намене на територији града Суботице (Зимска служба) врши у периоду од 1. јануара до 15. марта и од 15. новембра до 31. децембра, према Програму који доноси управљач општинских путева и улица – Јавно предузеће за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање.

– Зимска служба је у стању приправности и све је спремно за евентуалне интервенције. ЈКП ’Чистоћа и зеленило’ располаже са неопходном механизацијом за чишћење и уклањање снега и леда са целе територије града. Захваљујем се руководиоцима јавних предузећа и свима који су у Зимској служби ангажовани да под веома неповољним временским условима раде на одржавању путева, улица, тргова и приградских месних заједница – истакла је Тимеа Хорват

Предраг Радивојевић је навео да је Јавно предузеће за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање донело програм рада Зимске службе за 2017/2018. годину, да предузеће укупно управља са 233 километра локалних саобраћајница: 109 километара градских и 124 километра приградских саобраћајница и да је програмом рада обухваћено и чишћење тротоара и бициклистичких стаза.

– Надзорни органи нашег предузећа током зиме ће 24 часа пратити стања временских прилика и у зависности од њиховог развоја давати налоге надлежном ЈКП ’Чистоћа и зеленило’. У зависности од количине падавина, за рад Зимске службе ове године обезбеђено је између 42 и 45 милиона динара. На мапи коју смо донели овим поводом види се у чијој је надлежности одржавање саобраћајница на територији града Суботице: црвеном бојом обележени су локални путеви и улице које су у надлежности Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, док су плавом бојом означени путеви у надлежности ЈП ’Путеви Србије’ које у њихово име одржава компанија ’Војпут’ – нагласио је Радивојевић, и додао да је обезбеђена довољна количина залиха абразивног материјала – индустријске соли и каменог агрегата.

11466_2.jpg 

Према речима Слободана Милошева, механизације и радника има довољно, а у случају да се укаже потреба биће ангажовано и додатно људство.

– За реализацију програма чишћења приградских и градских саобраћајница, као и надпутњака наше предузеће располаже са десет тешких камиона опремљених раоницима и посипачима соли, специјализованим камионима за чишћење снега, тракторима и комбинованим радним машинама. У Зимској служби стално је присутна радна снага кроз приправност и ангажовање у виду 47 извршиоца – рекао је Милошев.

11466_3.jpg