Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржана 12. седница Скупштине града

16.11.2017.

У Великој већници Градске куће одржана је 12. седница Скупштине града на којој је усвојен Закључак о прихватању Извештаја о остварењу буџета града Суботице за период од 1. јануара до 30. септембра ове године и донета Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету града Суботице за 2017. годину, као и Одлука о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе града Суботице за ову годину.

11467_1.jpg 

Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету града Суботице за 2017. годину донета је са 39 гласова „за“ и 13 „против“. На основу анализе очекиваног остварења прихода и примања, анализе неопходности измене структуре расхода и издатака корисника буџета града, обим буџета је предложен у висини од шест милијарди и 46 милиона динара. Овим, другим ребалансом обим буџета умањује се за 557,3 милиона динара, односно за 8,45 одсто. Највећи део тих средстава преусмерен је за наредну годину за финансирање неколико капиталних пројеката.

Овој одлуци претходила је прва тачка дневног реда која се односила на доношење Закључка о прихватању Извештаја о остварењу буџета града Суботице за првих девет месеци ове године, која је усвојена са 42 гласа „за“, 12 одборника је било „против“ док је један био „уздржан“. У периоду јануар-септембар 2017. године буџет града Суботице располагао је са средствима у висини од 3.923.409.227 динара, што износи 59,23 одсто планираног годишњег обима. Упоређујући са истим приходима и примањима у односу на исти период претходне године, располагано је са 4,02 одсто више средстава.

На данашњој седници Скупштине града донета је и Одлука о максималном броју запослених  на неодређено време  у систему локалне самоуправе града Суботице за 2017. годину. Овом Одлуком о максималном броју запослених на неодређено време у систему државних органа, систему јавних служби, систему Аутономне покрајине Војводине и систему локалне самоуправе за 2017. годину, одређено је да максимални број запослених на неодређено време за град Суботицу, као јединицу локалне самоуправе, буде – 2158.  

Одборници су, такође, усвојили и Одлуку о доношењу плана генералне регулације XIII за зону просторне целине-дела МЗ „Дудова шума“, „Ново село“, „Гат“ и „Кер“, затим Одлуку о измени Плана детаљне регулације за део простора „Бање Палић“ на Палићу, Одлуку о доношењу Плана детаљне регулације за радну зону у насељу Мишићево као и Одлуку о доношењу Плана генералне регулације за насеље Стари Жедник.

Већином гласова усвојене су и тачке дневног реда које се односе на решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора у основним школама „Матко Вуковић“, „Милош Црњански“, „Сечењи Иштван“, „Ђуро Салај“ и „Пионир“ Стари Жедник. Донето је и решење о разрешењу и именовању чланова Школског одбора Гимназије „Светозар Марковић“.