Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

У Сарајеву одржан састанак мреже „Партнерства одрживог развоја јединица локалне самоуправе“

23.11.2017.

Члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства, Илија Ђукановић, учествовао је на састанку мреже „Партнерства одрживог развоја јединица локалне самоуправе“, који је одржан у Сарајеву 21. и 22. новембра 2017. године у организацији Сервисне службе за јединице локалне самоуправе  једнога света (SKEW), а по налогу немачког Савезног министарства за привредну сарадњу и развој.

11489_1.jpg 

Састанак је намењен јединицама локалне самоуправе из Босне и Херцеговине и Србије које учествују у двогодишњој пилот фази пројекта „Партнерство одрживог развоја локалне самоуправе“ с циљем унапређења размене стручног знања и искуства међу јединицама локалне самоуправе, презентовања извештаја о искуствима стеченим од почетка радионица и утврђивања даљих корака везаних за пројекат.

Глобална тема била је – Циљеви одрживог развоја Агенда 2030. Наиме, Уједињене нације су у септембру 2015. године усвојиле Агенду за одрживи развој до 2030 године (17 циљева одрживог развоја), у којима се огледа равнотежа три димензије одрживог развоја: економска, социјална и еколошка.

Осим Суботице, којој су партнерски градови из Немачке Минхен и берлински округ Трептов-Кепеник, у реализацији овог пројекта из наше земље учествују још и Рума, Земун, Ваљево и Крагујевац.