Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Потписан Споразум о сарадњи ради заједничког наступа на међународним сајмовима

30.11.2017.

У Покрајинској влади данас је потписан Споразум о сарадњи између АП Војводине, осам војвођанских градова и Развојне агенције Војводине ради заједничког наступа на међународним сајамским манифестацијама инвестиционог карактера. Градови потписници споразума су Нови Сад, Суботица, Сомбор, Кикинда, Вршац, Зрењанин, Панчево и Сремска Митровица.

11497_1.jpg 

Потпредседник Покрајинске владе, Ђорђе Милићевић, рекао је да удруживање осам градова са покрајинском администрацијом и Развојном агенцијом Војводине представља начин којим би се ефикасније и боље промовисали привредни потенцијали читаве Војводине.

- Србија и Војводина су добро место за улагање и то желимо да покажемо на најбољи могући начин и да кроз овај модел привучемо што више инвестиција и у ових осам градова, као и у свих 45  локалних самоуправа у Војводини. Удружили смо знање и средства Покрајинске владе и осам градова да наше потенцијале представимо на најважнијим међународним инвестиционим сајмовима – истакао је Милићевић.

Он је оценио да Србија у последњих неколико година у економском и привредном смислу постиже добре резултате и да политика Покрајинске владе и ових градова јесте  усмерена у том циљу - привлачењу инвестиција и стварању нових радних места.

11497_2.jpg

Споразумом је предвиђено да се при крају сваке године, донесе календар најзначајнијих сајамских манифестација у наредној години. Споразум су потписали градоначелници Новог Сада Милош Вучевић, Суботице Богдан Лабан, Панчева Саша Павлов, Зрењанина Чедомир Јањић, Сомбора Душанка Голубовић, Сремске Митровице Владимир Санадер, Кикинде Павле Марков и Вршца Драгана Митровић.

Градоначелници свих осам градова у Војводини заједнички су закључили да постоје велике потребе за удруженим наступом, јер то омогућава бољу препознатљивост градова у Војводини на међународним признатим сајмовима.