Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Манифестације

На Палићу одржана Трка Деда Мразева

09.12.2017.

Traдиционална, деветнаеста по реду Трка Деда Мразева одржана је данас на Палићу и окупила више од хиљаду учесника свих генерација. За разлику од прошле године када је трка имала хуманитарни карактер, овога пута котизације није било, а једини услов за учешће био је костим или капа Деда Мраза.

 11517_1.jpg

- Драго нам је да по овом прелепом, сунчаном дану видимо велики број тркача, што су многи дошли да овде проведу породично преподне – рекла је заменица градоначелника Тимеа Хорват и прогласила старт трке.

Трчало се кружном стазом око Палићког језера, пратећи великог ирваса на челу колоне који је показивао пут. Победници трке су сви Деда Мразеви, односно такмичари који су стазу истрчали за сат времена. У знак сећања на ову трку, сви учесници добили су медаље.

На Великој тераси постављена је изложба дечјих радова на тему зиме и празника, а одржане су и креативне радионице за најмлађе.

Организатори трке  су предузеће „Парк Палић“, Ултрамаратон клуб „Палиго Палус“ са Палића, Месна заједница „Палић“ и Град Суботица.