Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Донаторски коктел за суботичку Општу болницу

12.12.2017.

У циљу побољшања услова рада Опште болнице Суботица, у Хотелу „Галерија“ данас je организован донаторски коктел који је окупио велики број суботичких привредника, предузетника и директора јавних предузећа. У жељи да Болница боље функционише и да се сваком пацијенту омогући што квалитетније лечење, Фондација „Бачка штифтунг“ је, већ по традицији, путем привредног друштва „Phiwa“ и компаније „Бама“ и ове године суботичкој Општој болници донирала медицинску опрему (мобилни рендген) у висини од 30.000 евра.

11519_1.jpg 

Директор Опште болнице Суботица, др Слободан Пушкар, изјавио је, тим поводом, да се на овај начин могу скупити средства која су неопходна за функционисање Болнице и лечење пацијената.

- Захваљујем се представницима Фондације ’Бачка штифтунг’, привредном друштву 'Phiwa’ и компанији ’Бама’ на донацији коју смо реализовали почетком децембра ове године. Наиме, добили смо мобилни рендген најновије генерације који ће обезбедити много комфорнију дијагностику, пре свега за наше лежеће и теже покретљиве пацијенте – истакао је Пушкар.

У децембру 2016. године, навео је, Фондација „Бачка штифтунг“ је, такође путем компанија „Phiwa“ и „Бама“, суботичкој Општој болници донирала дигиталне ЕКГ апарате – холтер ЕКГ и холтер артеријског притиска – у вредности од 30.000 евра, што је допринело томе да на територији коју покрива Општа болница Суботица не постоји листа чекања за коришћење ових апарата.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан је рекао да је помоћ која се пружа Општој болници значајна и драгоцена и да ће, свакако, допринети обнављању опреме Болнице и неопходних средстава за рад.

– Гест добре воље и хуманости много значи за све, и за запослене и за пацијенте, јер ће ова донација омогућити бољи рад медицинског особља, али и квалитетније дијагностичке прегледе – истакао је градоначелник Лабан.

У Општој болници Суботица у протеклом периоду постигнути су значајни резултати захваљујући помоћи републичке и покрајинске Владе, подсетио је Богдан Лабан, и додао да ће се локална самоуправа и убудуће, у оквиру својих могућности, залагати да се обезбеди што боља здравствена заштита за све становнике на територији града Суботице.

– Поздрављам све досадашње донаторе Болнице, све привредне субјекте, људе који су у прилици да помогну и да, у складу са расположивим капацитетима и својим могућностима, донирају средства суботичкој Општој болници како бисмо сви заједно допринели стварању бољих услова за рад и боравак пацијената, и подигли квалитет здравствене заштите на ниво који приличи граду Суботици – нагласио је градоначелник Лабан.

Директорка привредног друштва „Phiwa“, Валериа Тот, казала је да је донација компаније „Phiwa“ традиционална, али да они желе да пруже прилику и другим привредницима који имају добру намеру да им се придруже и да тако заједно учине још више за суботичку Општу болницу.

Организатори донаторског коктела били су Општа болница Суботица, Град Суботица и компанија „Phiwa“.

11519_2.jpg