Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из културе

Суботици додељена бесповратна средства за реализацију пројекта „Разнобојна сарадња“

11.12.2017.

Покрајинска секретарка за финансије Смиљка Јовановић уручила је данас, у Новом Саду, 74 уговора корисницима који су остварили право на бесповратна средства у оквиру другог овогодишњег конкурса ресорног секретаријата за суфинансирање пројеката који се финансирају из фондова Европске уније. Вредност ових уговора износи 126,8 милиона динара. Град Суботица и Покрајински секретаријат за финансије закључили су уговор којим су Граду Суботици додељена бесповратна средства у висини од четири милиона динара за реализацију пројекта „Разнобојна сарадња“, који се спроводи у оквиру Interreg–IPA програма прекограничне сарадње између Мађарске и Србије у периоду од 1. јуна 2017. до 31. маја 2020. године.

 11520_1.jpg

Средства Покрајинског секретаријата за финансије намењена су умањењу обавезе сопственог учешћа Града Суботица у реализацији овог пројекта.

Основни циљ пројекта „Разнобојна сарадња“ је проширење понуде из области културе, изградња домова културе на Палићу и у Морахалому,  као и сарадња пограничних културних установа и невладиних организација које заједнички утичу и на развој туризма. 

Очекивани резултати пројекта су нове културне манифестације, дешавања и програми (фестивали, изложбе, итд.), заједничка веб-презентација са информацијама о актуелним програмима у регији.

Покрајински секретаријат за финансије je за суфинансирање пројеката који се финансирају из фондова ЕУ издвојио укупно 200 милиона динара у 2017. години и закључио укупно 122 уговора, с тим да је на основу првог конкурса за прву половину године за ову намену додељено већ 48 уговора.