Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Конституисан Општински савет родитеља

14.12.2017.

Вечерас је, на састанку у сали 1 Нове општине, на основу члана 121. Закона о основама система образовања и васпитања, конституисан Општински савет родитеља. За председницу је изабрана Наташа Кустудић Николетић, док је за заменицу, јавним гласањем, изабрана Наталија Трбовић Тољагић. Састанaк је, у присуству чланице Градског већа задужене за област образовања, Наташе Алексић, водио председник Актива директора основних школа, Пајица Башић.

 11528_1.jpg

Циљ Општинског савета родитеља је укључивање родитеља у образовне процесе. Ресорно министарство ће донети акта којима ће прецизније бити дефинисан делокруг и начин рада савета родитеља у локалним самоуправама. Ближе услове везане за начин рада Општинског савета родитеља заједнички прописују министар просвете, науке и технолошког развоја и министар надлежан за послове локалне самоуправе.

Родитељско тело у локалним заједницама ће сарађивати не само са градским службама која се баве питањима образовања, активом директора и активом стручним сарадника у школама већ и са здравственим установама и установама социјалне заштите, као и полицијом.

Овом састанку – са једном тачком дневног реда: избор председника и заменика председника Општинског савета родитеља – присуствовали су родитељи представници основних и средњих школа и Предшколске установе „Наша радост“.