Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

ЈКП „Чистоћа и зеленило“ обележило 70 година од оснивања

15.12.2017.

Јавно комунално предузеће „Чистоћа и зеленило“ обележило је данас, у Великој већници Градске куће, 70 година од оснивања и 130 година одржавања чистоће у Суботици. Тим поводом, издата је и монографија у којој је сабрано седам деценија рада овог предузећа задуженог за пружање јавних услуга одржавања хигијене града и зеленила, прикупљање и збрињавање отпада, бригу о псима луталицама (прихватилиште) и прикупљање и примарно разврставање рециклабилног отпада.

11531_1.jpg

Обраћајући се медијима уочи свечаности у Великој већници, директор предузећа Слободан Милошев изјавио је да је ЈКП „Чистоћа и зеленило“, са 284 запослена, данас модеран и савремен сервис свих грађана, јер пружа услуге за 39.380 домаћинстава и 1.695 предузећа.

– Наше предузеће има више радних јединица: радну јединицу за депоновање, одвожење и сакупљање отпада, радну јединицу ‘Зеленило’ која брине о парковима, радну јединицу ‘Хигијена’ која брине о јавним површинама за чишћење, а ту су и зоохигијенска служба, селективни центар и зимска служба која брине о 230 километара саобраћајница и око 130.000 квадратних метара тротоара и бициклистичких стаза – истакао је Милошев.

Напоменуо је и значај Прихватилишта за псе и мачке у Гањо шору, које је у надлежности ЈКП „Чистоћа и зеленило“, где је, како је рекао, смештај на врло високом нивоу обезбеђен за око 200 напуштених животиња.

Упитан о монографији издатој поводом обележавања 70. годишњице постојања и рада, Слободан Милошев је нагласио да је пронађен акт о оснивању предузећа из 1947. године, да се монографија бави прошлошћу, садашњошћу и визијом даљег развоја ЈКП „Чистоћа и зеленило“ и да је у наредном периоду приоритет предузећа укључивање у Регионални план управљања отпадом.

На свечаности, којој су присуствовали представници струке, пословни партнери, запослени и гости, додељене су захвалнице појединцима заслужним за унапређење комуналне делатности.