Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

У току уређивање спортских терена на Палићу

20.12.2017.

Иако се календарска година ближи крају, радови на спортској инфраструктури обављају се пуном паром. Приводи се крају уградња климе у Хали спортова, а спортски терени на Палићу се увелико сређују како би се у што краћем року привели намени, на радост бројних спортиста и рекреативаца.

11543_1.jpg

Како је речено средином јуна ове године, у фокусу градске власти је решавање нагомиланих проблема у области спортске инфраструктуре, која је након завршетка пројекта постављања рефлектора на Градски стадион и куповине новог балона за отворени базен у Дудовој шуми, обезбедила средства за реконструкцију Хале спортова (радови на уградњи климе приводе се крају), као и спортских терена у оквиру Спортско рекреативног центра "Јанко Пејановић" на Палићу.

- Изградња нових и санација постојећих спортских терена на Палићу је још један од пројеката који је дуго чекао да буде реализован. Након што смо спортске терене вратили у власништво града, кренули смо и са њиховим уређењем - рекао је Богдан Лабан, градоначелник Суботице. - Градимо нове терене за рукомет, кошарку и два одбојкашка терена, поправићемо дотрајалу расвету како би се спортски терени могли користити и у вечерњим часовима. Жеља нам је да до наредног првомајског уранка завршимо све радове и спортске терене предамо на употребу спортистима и рекреативцима.

Имовинско-правни односи у СРЦ „Јанко Пејановић“ на Палићу, задавали су доста проблема градској власти протеклих година, што је резултирало његовом запуштеношћу. Решавањем тог питања, створили су се услови да се терени обнове до средине наредне године, и да парк код Мушког штранда добије сасвим нови изглед.

- Интезивно смо се борили са проблемом и на крају смо успели да остваримо добар резултат. Учинићемо све да до средине 2018. године имамо сређене те спортске терене, које сви памтимо из ранијих времена. Надамо се да ћемо успешно завршити и овај пројекат у Омладинском парку на Палићу - истакао је градоначелник Лабан.

Поред самих терена биће уређене и трибине које су као и друга инфраструктура у том делу Палића последње две деценије препуштени сами себи и неретко изазивали негативне коментаре како домаћег становништва тако и свих оних који су били гости Палића.

По речима градоначелника, за реконструкцију спортских објеката само у овој години издвојено је преко милион евра. Од већих пројеката у наредној години издвајају се изградња атлетске стазе на Градском стадиону, која ће бити урађена на пролеће, док је за други део године најављено и покривање клизалишта. Биће настављени и радови на реконструкцији Хале спортова и Градског стадиона, али и других терена по суботичким месним заједницама.

11543_2.jpg