Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Суботички симфонијски оркестар одушевио публику

29.12.2017.

На традиционалном новогодишњем концерту одржаном у Великој већници Градске куће, Суботички симфонијски оркестар, под диригентском палицом Александра Којића, представио се атрактивним репертоаром, показавши, истовремено, раскош и пуноћу оркестарског звука. Сјајним извођењем дела Јохана Штрауса, Сен Санса, Глинке и Чајковског овај оркестар, састављен од врхунских солиста и оркестарских музичара, одушевио је суботичку публику.

11568_1.jpg 

Поред сјајног звука, Суботички симфонијски оркестар красила је и фантастична динамика. Форте (форте, јако), који је обично гласан, код Суботичког симфонијског оркестра звучао је топло и меко, а пијано (пиано, тихо), који краси европске и светске оркестре красио је и овај оркестар.

Маестралним извођењем арија из опера Лехара, Сен Санса и Бизеа, публику је својим раскошним гласом одушевила и мецосопран Вишња Попов, солиста опере Народног позоришта у Београду.  

У складу са решеношћу Суботичког симфонијског оркестра да подржава и афимише таленте вечерас се оркестру придружила Невена Станков (11), победница Међународног фестивала „Чаробна фрула“ у Загребу. За изузетно добру интерпретацију популарног божићног хита „Све што желим за Божић си ти” („All I Want For Christmas Is You”) Мараје Кери, ова талентована Новосађанка је од суботичке публике награђена громким аплаузом.

После прве нумере, од 16 колико их је укупно изведено на концерту, присутне у Великој већници је – у име суботичке локалне самоуправе, градоначелника Богдана Лабана и своје лично име – поздравила и пожелела им пуно среће, успеха и радости у новој, 2018. години заменица градоначелника Тимеа Хорват.

- Драго ми је што смо се вечерас окупили у овако великом броју. Надам се да ћемо уживати у богатом програму, предивним звуцима и фантастичним аранжманима Суботичког симфонијског оркестра састављеног од сјајних уметника које је, на наше велико задовољство, окупио наш суграђанин, професор виолине Милош Николић. Поред традиционалног новогодишњег концерта посвећеног љубитељима класичне музике, суботичка локална самоуправа и Туристичка организација града Суботице ове године су организовали још три концерта која ће се, у оквиру дочека Нове године на централном градском тргу, одржати у недељу, 31. децембра – рекла је Тимеа Хорват.