Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Нову 2018. годину на Тргу слободе дочекало више од 7.000 људи

01.01.2018.

Више од 7.000 Суботичана и њихових гостију дочекало је нову, 2018. годину на Тргу слободе уз певаче Ђорђа Давида и Милана Топаловића, звуке валцера и раскошан ватромет. У оквиру први пут организованог дневног дочека Нове године на централном градском тргу је, од 13 до 15 часова, наступио познати суботички бенд „Перпетуум мобиле“.

11570_1.jpg 

Вечерњи програм започео је рок песмама, у 21 час, бивши певач групе „Генерација 5“ Ђорђе Давид са својим бендом, а од 23 часа до један сат иза поноћи Милан Топаловић Топалко је, уз хорско певање већином женских гласова, певао своје песме и најпопуларније поп, рок и фолк хитове других извођача.

Публика је уживала, било је весело, а када су, након одбројавања, казаљке показале поноћ, уследио је седмоминутни ватромет и зачули су се звуци бечког валцера. У тим тренуцима, Топалко је присутне позвао да заплешу и пожелео им пуно среће и успеха у новој, 2018. години.

Поред предивне атмосфере, дочек Нове године обележила је и чињеница да у простору на тргу резервисаном за публику, у који, иначе, није било дозвољено уношење металне и стаклене амбалаже и пиротехничких средстава, није испаљена ниједна петарда нити се догодио било какав инцидент.

Осим уживања у звуцима одличне музике, грађанима је било омогућено и да се окрепе куваним вином или топлим чајем који су нуђени са штандова Зимског вашара „Winterfest“.

Организатори дочека Нове године на Тргу слободе били су суботичка локална самоуправа и Туристичка организација града Суботице.

 11570_2.jpg