Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести

Донација за Народну кухињу

02.02.2018.

На Тргу слободе данас је одржана промоција традиционалне, 34. по реду, манифестације „Кобасицијада–Турија“. Гости из Турије и ове године су представницима Градске организације Црвеног крста Суботица за потребе Народне кухиње предали поклон – 50 килограма свеже кобасице. У име града Суботице, примопредаји донације присуствововао је члан Градског већа задужен за област социјалне заштите Илија Ђукановић.

11648_1.jpg 

Представник одбора „Кобасицијаде–Турија”, Мирослав Атанасковић, позвао је све Суботичане на Кобасицијаду која ће се одржати 16.,17., и 18. фебруара у Турији.  

У име локалне самоуправе и своје лично име Илија Ђукановић се захвалио удружењу из Турије на донацији и подсетио да оброке из Народне кухиње у Суботици добија 1.200 корисника, што је за 100 кирисника више него прошле године.

– Захваљујем се удружењу из Турије што су и ове године у нашем граду и што су обезбедили 50 килограма туријске кобасице за потребе Народне кухиње. Свака донација за Народну кухињу је веома битна, без обзира да ли је у виду хране или опреме. Ове године обезбедили смо 31,2 милиона динара из буџета града за потребе корисника Народне кухиње –  истакао је Ђукановић.

Стручни сарадник Црвеног крста Суботица, Миодраг Варо, захвалио је удружењу из Турије што осму годину помаже рад Народне кухиње.

– Ова донација ће се почетном наредне недеље наћи на менију Народне кухиње и наши корисници ће имати прилику да пробају кобасице из Турије – каже Миодраг Варо.

Туристичко-привредна манифестација „Кобасицијада–Турија“ у Суботици је промовисана по 29. пут.

11648_2.jpg