Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Суботица на 40. Међународном сајму туризма

22.02.2018.

На Београдском сајму отворен је 40. Међународни сајам туризма на коме ће се од 22. до 25. фебруара, под слоганом „Одмор те чека!“, представити више од 1.200 излагача из 55 земаља. Сајам је свечано отворила председница Владе Републике Србије Ана Брнабић. Земља партнер овогодишњег Сајма туризма је Грчка, а први пут ће учествовати Мароко и Јужноафричка Република. На овој престижној манифестацији представиће се, сада већ традиционално, и Туристичка организација града Суботице (ТОГС) заједно са предузећем „Парк Палић“.

11690_1.jpg 

Отварајући јубиларни 40. Сајам туризма председница Владе Ана Брнабић нагласила је да је туризам једна од најуспешнијих и најуноснијих привредних грана у Србији и да ће се улагања у туризам наставити.

- Показало се да сваки динар уложен у туризам, нама врати један евро и да сваки гост који овде дође, сутра са собом доведе још неког. Захваљујући вама Србију поново препознају и све више њих зна колико је лепа, гостољубива, богата и колико су сви који у њу дођу, добродошли – поручила је премијерка туристичким посленицима.

Директор Туристичке организације града Суботице Нешо Радуловић изјавио је, обраћајући се медијима, да га посебно радује велико интересовање туристичких радника Суботице и Палића за ову манифестацију и чињеница да је више од 20 суизлагача узело учешће у активностима на штанду ТОГС-а. Сви они ће, рекао је, током четири дана трајања Сајма имати прилику да презентују своје производе и услуге, тако да ће посетиоци моћи да виде заиста богату понуду Суботице и Палића као туристичке дестинације.

– Туристичка организација града Суботице припремила је редизајнирану, допуњену брошуру Винског водича, брошуре Суботице и Палића и Водич руралног туризма. Посетиоци ће имати прилику да се упознају и са календаром најважнијих манифестација за 2018. годину. Као и претходних година, ТОГС ће представити и специфичну суботичку архитектуру у стилу сецесије, са нагласком на реновираној Синагоги, чије се отварање очекује до краја марта ове године – истакао је Радуловић.

11690_2.jpg 

Планови Туристичке организације града Суботице за 2018. годину су амбициозни, оценио је директор Радуловић и додао да ће ТОГС ове године бити домаћин туристичког форума који ће се одржати на Палићу, од 9. до 12. маја, уз учешће више од 200 туристичких радника локалних туристичких организација из целе Србије, као и бројних званичника и стручњака.

– Поред наших редовних активности, као што су: издавање брошура и промотивних материјала, презентација наше дестинације на сајмовима у земљи и иностранству, рад са странкама у туристичким информативним центрима, продаја сувенира, организација бројних манифестација, у току је реализација ИПА пројекта са партнерима из Осијека, а пред потписивањем смо и ИПА пројекта са партнерима из Сегедина. Циљ свих активности предвиђених овим пројектима је стварање нових туристичких производа и повећање видљивости културног туризма Суботице и Палића на мапи Европе, што ће резултовати значајним повећањем броја долазака и ноћења на нашој дестинацији – казао је Нешо Радуловић.