Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржана 14. седница Скупштине града

22.02.2018.

На 14. седници Скупштине града, одржаној у Великој већници Градске куће већином гласова одборника усвојена је Одлука о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије консолидованог завршног рачуна града Суботице за 2017. годину. Одборници су једногласно донели Одлуку о изради Плана детаљне регулације за проширење Бајског гробља на простор југозападно од постојећег гробља до Улице Франа Супила у Суботици, а већином гласова усвојили су и програме пословања за 2018. годину јавних и јавно-комуналних предузећа и друштава са ограниченом одговорношћу „Парк Палић“ и „Регионална депонија“.

11691_1.jpg 

На данашњој седници Скупштине града донете су и одлуке о именовању председника и чланова надзорних одбора у јавним и јавно-комуналним предузећима, као и одлуке које се односе на јавну канализацију, снабдевање водом, комунални отпад, одржавање чистоће, одвођење атмосферских вода и јавна паркиралишта. Донето је, такође, и решење  о образовању Радног тела за праћење примене Локалног антикорупцијског плана (ЛАП-а).

Усвојен је и годишњи извештај о раду Савета за здравље и донет закључак о прихватању Извештаја о Програму пословања Фондације за омладинску културу и стваралаштво „Данило Киш“ са финансијским извештајем за прошлу годину.  

Већином гласова одборника донет је и Закључак о прихватању Извештаја о пословању Фондације за помоћ при лечењу тешко оболеле деце и омладине са финансијским показатељима за 2017.  годину, као и Закључак о усвајању Годишњег плана рада Градског штаба за ванредне ситуације за 2018. годину.

Донет је и Програм коришћења средстава Фонда за заштиту животне средине града Суботице за 2018. годину. Највећи део средстава у оквиру Програма користиће се за активности управљања заштитом животне средине (51.313.000 динара), праћења квалитета елемената животне средине - мониторинг (7.300.000 динара), заштите природе (11.951.000 динара), управљања осталим врстама отпада (13.500.000 динара) као и за пројекат суфинансирања завршетка изградње Регионалне депоније (34.653.000 динара). Реализација Програма зависи од прилива средстава, а у случају да се приходи не остварују у планираном износу, градоначелник ће утврдити приоритете посебним решењем.

Са дневног реда данашње седнице скинуто је доношење Одлуке о сахрањивању и гробљима, уз образложење да је Влада Србије усвојила нову уредбу о обављању комуналне делатности, па је неопходно ускладити Одлуку.