Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести

Суботица добија Академију за неговатеље

23.02.2018.

Пројекат прекограничне сарадње између Србије и Хрватске „Регернет”, у коме учествује Геронтолошки центар из Суботице,  Дом за старије и немоћне из Осијека, Дом за старе и пензионере Апатин и Дом за старе и немоћне особе Ђаково, представљен је данас у Геронтолошком клубу „Центар II”. Представљању овог пројекта, вредног 526.000 евра присуствовали су Тања Мишћевић, шефица преговарачког тима Србије за приступање Европској унији, Смиљка Јовановић, покрајинска секретарка за финансије, др Ненад Иванишевић, директор Геронтолошког центра Суботица и Илија Ђукановић, члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства.

 11695_1.jpg

Средствима добијеним у овом пројекту реконструисаће се Геронтолошки клуб „Центар II” у улици Петра Драпшина у оквиру кога ће бити отворена Регионална академију за неговатеље

 Радови у  Геронтолошком клубу 'Центар I' почеће већ у марту. У овом објекту ће бити смештена Регионална академија за неговатеље у којој ће се обучавати људи који ће бринути о старима. У плану је и отварање Центра за деменцију, који недостаје регионуистакао је Иванишевић.

Тања Мишчевић је нагласила да је Србија једна од земаља која највише користи средства из предприступних фондова у висини од 190 милиона евра на годишњем нивоу. Ту се посебно истичу пројекти прекограничне сарадње, попут овог који реализују геронтолошки центри и установе социјалне заштите.

Влада Војводине финансирала је учешће за српску страну у висини од четири милиона динара.