Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из образовања

Kњиге за децу Домa „Колевка“

07.03.2018.

Излагачи на „Сајму књига 2018.“, који се одржава на централном градском тргу, донирали су Дому  за децу ометену у развоју „Колевка“ књиге за децу прилагођене њиховом узрасту у вредности од 25.000 динара. Члан Градског већа задужена за  област образовања Наташа Алексић уручила је, у име локалне самоуправе, донацију у књигама представнику „Колевке“ и том приликом истакла да је ово други пут да су се локалној самоуправи излагачи обратили за сарадњу.

 11718_1.jpg

– Представници 'Колевке' дошли су дан раније да изаберу књиге за децу које су им и данас уручене. Сарадња између локалне самоуправе и Удружења издавача огледа се у томе да они током трајања сајма не плаћају накнаду и у то име донирају књиге – рекла је Наташа Алексић.

Социјална радница у Дому за децу ометену у развоју „Колевка“, Александра Дакић,  захвалила се граду и донаторима и нагласила да ће књиге много значити деци, али и стручним радницима.

–Изабрали смо углавном бајке, басне, сликовнице, односно књиге прилагођене капацитетима деце и њиховом узрасту – каже Александра Дакић.

На „Сајму књига“ учествује пет  издавачких кућа, а свака од њих донирала је Колевци  наслове по избору у вредности од по пет хиљада динара. У име излагача на „Сајму књига 2018“, Ема Костић из издавачке куће „Макибук“ рекла је да сајам траје 15 дана, односно до  19. марта, сваког дана од 9 до 20 часова.